Pielea frumoasa cu SPF se mentine!

Majoritatea cremelor existente pe piata ofera protectie doar impotriva UVB, nu si a razelor UVA, astfel incat trebuie sa citesti bine etichetele inainte de a cumpara ceva.
  • Publicat:
Pielea frumoasa cu SPF se mentine!
no title

Protectia solara a devenit in ultimii ani un must-have. Tot mai multe femei care se respecta au inteles ca nu isi vor putea pastra aspectul tineresc si pielea sanatoasa daca nu se ingrijesc. Haideti sa aflam mai multe despre cremele cu SPF pentru a le folosi in mod corect!

Pentru inceput, sa facem diferenta intre UVA si UVB: in timp ce pri­me­le sunt ultraviolete care patrund in straturile profunde ale pielii, generand imbatranirea prematura, cele din urma actioneaza superficial, fiind responsabile cu aparitia arsurilor.

Si unele si altele pot provoca reactii cutanate nedorite, inclu­siv cancer de piele. Majoritatea cremelor existente pe piata ofera protectie doar impotriva UVB, nu si a razelor UVA, astfel incat trebuie sa citesti bine etichetele inainte de a cumpara ceva.  

Cata incredere sa avem in cremele cu SPF?

Nici o crema nu ofera protectie absoluta impotriva razelor solare. Spre exemplu, SPF 15 absoarbe circa 93% din ultraviolete, SPF 30 – 97%, iar SPF 50 – absoarbe pana la 98%.

In plus, este important sa stim cum sa aplicam o lotiune. Aceasta se aplica in medie la fiecare 80 de minute sau chiar mai putin, in functie de imprejurari.

In cazul in care transpiri mult sau intri in apa, trebuie sa reaplici lotiunea la fiecare 15 minute, intrucât transpiratia sau apa o inlatura de la suprafata pielii. A

cest lucru este valabil chiar daca te-ai inarmat cu un produs „rezistent la apa”, termen pe care FDA (institutia care reglementeaza industria alimentara si pe cea a medicamentelor din Statele Unite) vrea, de altfel, sa-l interzica. Asadar, reaplica lotiunea cât de des posibil, pentru o piele sanatoasa!

Citeste si Protejeaza-te de insolatii

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân