Păr uscat și vârfuri despicate? 4 măști cu avocado care îți salvează părul

Avocado este deseori folosit în rețetele de beauty homemade și, din fericire, poate fi un tratament ideal pentru un păr uscat.
  • Publicat:
Păr uscat și vârfuri despicate? 4 măști cu avocado care îți salvează părul
Păr uscat și vârfuri despicate? 4 măști cu avocado care îți salvează părul

Există numeroase motive pentru care ar trebui să iubești avocado: este bogat în vitamine și grăsimi sănătoase, poate fi consumat la orice masă, este un ingredient cheie pentru guacamole și este un dar de la natură pentru piele și păr uscat. Acest fruct cu o textură cremoasă este deseori folosit în rețetele de beauty homemade și, din fericire, poate fi un tratament ideal pentru un păr uscat.

Avocado, cum funcționează asupra părului?

Așa cum bine știm, avocado conține acizi grași, atât monosaturați, cât și polinesaturați. Pe lângă faptul că îți oferă senzația de sațietate atunci când îl mănânci, în privința îngrijirii părului face o treabă excelentă asupra părului uscat și deteriorat. Conține biotină, care ajută la întărirea firului de păr și, totodată, oferă un aspect strălucitor. Datorită conținutului de vitamine B și E, avocado protejează părul și împotriva factorilor de mediu.

Măști cu avocado pentru păr uscat și vârfuri despicate

Mască simplă cu avocado

Pentru această mască ai nevoie de un singur ingredient și acesta e de la sine înțeles. Dacă ai un păr care nu a fost supus produselor chimice, dar care are nevoie de hidratare și strălucire, folosește avocado ca pastă, aplică pe păr compoziția, dar evită rădăcina și lasă masca să acționeze timp de 20 de minute.

Avocado, miere și ulei de măsline

Pentru un păr vopsit și deteriorat această mască poate ajuta părul să aibă strălucirea de altădată, dar și să hrănească vârfurile despicate. Ai nevoie de:

  • 1 avocado pasat
  • 1 linguriță de miere
  • 1 linguriță de ulei de măsline

Mod de preparare:

Obține o pastă din avocado și amestec-o cu miere și ulei de măsline. Aplic-o mai apoi pe cele mai uscate zone ale părului, în special pe vârfuri. Las-o să acționeze între 15 și 30 de minute, apoi clătește și spală părul normal.

Avocado, ou, lămâie, ulei de măsline

Această mască cu avocado este ideală pentru părul creț. Ai nevoie de:

  • 1/2 avocado
  • 1 ou
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • Opțional 1 linguriță miere

Mod de preparare:

Amestecă pasta de avocado cu restul ingredientelor și aplică masca pe părul ud. Las-o să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește și spală părul normal.

Avocado, ulei de arbore de ceai și ulei de argan

Această mască este ideală pentru scalpul uscat și cu mătreață. Ai nevoie de:

  • 1 avocado
  • 8-10 picături de ulei de argan
  • 2 lingurițe de miere
  • 1-3 picături de ulei de arbore de ceai

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol avocado cu ulei de argan, miere și ulei de arbore de ceai până obții o compoziție omogenă. Masează masca direct pe scalp cu ajutorul degentelor și aplică ce a mai rămas pe restul părului. Las-o să acționeze 10-20 de minute, apoi clătește și spală părul.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”