Păr sănătos: trucuri de urmat pentru un păr de invidiat

Dacă te preocupă aspectul părului tău și vrei să știi mai multe, în ajutor îți vin stiliștii. Iată ce te sfătuiesc aceștia să faci, pentru a avea un păr sănătos și frumos.
30.10.2021
Păr sănătos: trucuri de urmat pentru un păr de invidiat
Foto: shutterstock

Cât de multă atenție acorzi podoabei tale capilare? Cât de des mergi la coafor? Dacă te preocupă aspectul părului tău și vrei să știi mai multe, în ajutor îți vin stiliștii. Iată ce te sfătuiesc aceștia să faci, pentru a avea un păr sănătos și frumos.

Drumul către un păr sănătos

O vizită la salon!

Este primul pas pe care trebuie să îl faci în mod obligatoriu. De ce să faci asta? Pentru că e nevoie, în mod regulat, să îți tunzi vârfurile. În plus, aici vei primi recomandările potrivite de la specialiști, vis a vis de produsele pe care le poți folosi acasă.

Spală-ți părul de câte ori e nevoie!

Pentru un păr de invidiat, este nevoie în primul rând să-l menții curat.

„Un păr trebuie spălat ori de câte ori este nevoie. Dacă se îngrașă zilnic, el trebuie spălat zilnic cu șamponul potrivit. În schimb, în cazul în care părul nu se îngrașă așa de repede, ai nevoie de un șampon potrivit tipului tău de păr. De asemenea, dacă scalpul este sensibil sau iritat, ar trebui folosită gama Sensitive Scalp, care nu conține parfum.”, sunt recomandările oferite de Dudu Cumpat, membru în echipa Londa Professional.

În plus, stilistul recomandă, ca o dată pe săptămână, să folosești o mască nutritivă, iar în rest, să aplici balsam pentru a hrăni și hidrata părul.

Uscarea corectă a părului

Un alt pas important în îngrijirea părului! Radu Șerban, membru în echipa Londa Professional România îți oferă câteva sfaturi:

„În primul rând, trebuie eliminată apa în exces, cu ajutorul unui prosop. Apoi este nevoie să-ți usuci părul pe secțiuni: chiar dacă acest lucru presupune o operatiune mai laborioasă, doar așa vei căpăta maximum de volum. Pentru a-ți proteja părul, folosește produse de protecție termică. Atenție! Folosește uscătorul la o temperatură medie și ține-l la o distanță de cel puțin 10 cm.”.

Păr sănătos: Piaptănă părul dimineața și seara, înainte de culcare

Acesta este un alt truc recomandat de Radu Șerban. Periatul zilnic al părului este foarte important, pentru că îi conferă un aspect mai plăcut și mai ordonat, dar are și un rol fiziologic bine determinat. Pieptănatul permite repartizarea uniformă a uleiurilor, care vor hrăni părul și îi vor conferi strălucire. Și nu în ultimul rând, periatul stimulează microcirculația de la nivelul pielii, înlătură celulele moarte și impuritățile.

Folosește un produs de styling

O alegere foarte bună și unul dintre cei mai importanți pași pentru obținerea unui păr de invidiat. Cu toate acestea, marea majoritate a persoanelor evită folosirea unui produs de styling adaptat nevoilor părului. Printre motivele invocate: fie simt că le îngrașă părul, fie nu văd beneficiile când îl folosesc, dar toate acestea se întâmplă din cauza folosirii greșite, și mai ales a folosirii produsului nepotrivit. De ce să faci o asemenea alegere și de ce este important să folosești produse de styling? În primul rând, astfel de produse sigilează cuticula, iar părul devine mai strălucitor. În al doilea rând, ajută ca uscarea părului să fie mai ușoară, și nu în ultimul rând, păstrează coafura pentru mai mult timp.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Alina Gheorghe: importanța consultului oftalmologic la copii