Miracolul care te scapă de ACNEE!

Nutriterapeuţii sunt probabil cei mai vehemenţi adversari ai mitului bine cunosut conform căruia dieta nu are nici un efect asupra acneei!
 • Publicat:
Miracolul care te scapă de ACNEE!

Nutriterapeuţii sunt probabil cei mai vehemenţi adversari ai mitului bine cunosut conform căruia dieta nu are nici un efect asupra acneei!

Pentru un nutriterapeut, acneea reprezintă un semn al eliminării lente sau al hranei inadecvate. Înainte de a acorda mai multă atenţie acestei aparente neînţelegeri, trebuie să ne amintim faptul că societăţile tribale nu suferă de acnee. Motivul cel mai clar pentru această situaţie pare să aibă legătură cu dieta.

Premisa de bază a nutriterapiei este că, prin adaptarea dietei şi folosirea suplimentelor nutritive, multe probleme de sănătate pot fi tratate sau ameliorate, în special cele care refuză cu încăpăţânare să se vindece. Se pare că ceea ce mâncăm are un impact direct asupra capacităţii corpului de a se vindeca.

Deşi ideile nutriterapiei au fost combătute de multe ori de către medicina convenţională, sunt puţini cei care ar nega faptul că urmarea unei anumite diete sau schimbarea ei în caz de nevoie este un lucru benefic pentru toate aspectele sănătăţii noastre.

De fapt, există dovezi ştiinţifice care vin în sprijinul nutriterapeuţilor atunci când aceştia susţin că:

 • Mulţi oameni primesc o cantitate redusă de nutrimente esenţiale, în special vitamine şi minerale
 • Nevoia pentru nutrimente variază de la o persoană la alta
 • Boala poate cauza o anormalitate biochimică, având ca rezultat schimbarea modului în care vitaminele şi mineralele sunt folosite în interiorul corpului
 • Suplimentele de vitamine, minerale şi acizi graşi esenţiali, însoţite de schimbările în dietă, vor restabili sănătatea celui suferind
 • Corectarea deficienţelor de nutriţie va ameliora simptomele şi va preveni boala

Un nutriterapeut va dori să determine ce anume din dieta ta ar putea contribui la agravarea bolii. Pentru aceasta, va întocmi un dosar medical care va conţine informaţii legate de toate aspectele sănătăţii tale şi este posibil să îţi ceară să faci anumite analize ale sângelui şi ale pielii.

Pentru un nutriterapeut, anumite simptome care aparent nu au nici o legătură pot avea efect asupra acneei tale.

După încheierea dosarului, terapeutul ar putea să îţi sugereze unele schimbări necesare în dietă şi anumite suplimente pe care ar trebui să le iei. Ţi se pot recomanda o serie de zile de post, când poţi să bei doar apă plată (pentru a curăţa organismul de toxine şi reziduuri metabolice) sau să urmezi o dietă simplă pe bază de fructe şi legume crude.

Există mai multe motive pentru care ar trebui să consulţi un nutriterapeut calificat atunci când alegi această metodă de vindecare. Dar cel mai important este că trebuie să eviţi orice risc de la a lua doze toxice de suplimente şi să ştii că iei suplimentul corespunzător, în doza potrivită şi la timpul potrivit.

A decide singură ce suplimente să iei înseamnă să arunci banii pe fereastră! Totuşi, următoarele vitamine şi minerale sunt indicate pentru tratamentul de bază al acneei.

Vitamine

 • Vitamina A – vitală pentru sănătatea pielii
 • Vitaminele B – contribuie la sănătatea pielii în diferite forme
 • Vitamina E – acţionează foarte bine cu vitaminele C şi A, contribuie la prevenirea formării cicatricelor

Minerale

 • Potasiul – ajută în procesele de eliminare ale reziduurilor din organism
 • Zincul –  un studiu a arătat că acesta este la fel de eficient ca şi tetraciclina în tratarea acneei; poate preveni cicatrizarea, grăbeşte procesul de vindecare şi măreşte imunitatea, prevenind astfel infecţiile şi inflamaţiile

Alte suplimente

Acidophilus – aceasta este bacteria “bună” care se găseşte în intestine. Funcţia sa de bază este să lupte împotriva bacteriilor “rele”. Dacă cele bune sunt compromise în vreun fel (probabil datorită antibioticelor sau a unei diete inadecvate), dezvoltarea celor dăunătoare este favorizată, ducând la creşterea riscului îmbolnăvirii.

Acizii graşi esenţiali – sunt necesari pentru sănătatea membranelor celulelor din piele. S-a descoperit că persoanele care nu suferă de acnee au un nivel mult mai ridicat de acizi graşi esenţiali în semulul lor decât cei care suferă de acnee.

O metodă eficace de a te asigura că ai mărit cantitatea necesară de vitamine şi minerale este să consumi alimente care conţin aceste vitamine şi minerale în stare naturală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc