Mască de păr cu miere: beneficii şi sugestii pe care să le încerci acasă, în funcţie de nevoile părului

Iată câteva sugestii de măşti de păr cu miere pe care să le încerci în funcţie de necesităţile firului de păr.
  • Publicat:
Mască de păr cu miere: beneficii şi sugestii pe care să le încerci acasă, în funcţie de nevoile părului
FOTO: 123rf.com / Mască de păr cu miere: beneficii şi sugestii pe care să le încerci acasă, în funcţie de nevoile părului

Mii de ani, culturile din întreaga lume au folosit mierea fie în scopuri medicale, fie ca îndulcitor natural. Pentru că acest aliment este bogat în vitamine, minerale, proteine şi are proprietăţi antioxidante, mierea a mai fost folosită şi ca remediu natural, fie în reglarea problemelor difestive, vindecarea rănilor sau ameliorarea iritaţiilor de la nivelul gâtului, fie pentru a îmbunătăţi anumite afecţiuni ale pielii. Aşadar, n-ar trebui deloc să ne surprindă atunci când mierea este folosită pentru îmbunătăţirea şi accelerarea sănătăţii părului. Iată care sunt principalele beneficii ale măştilor de păr cu miere şi mai ales cum îţi poţi crea acasă propria mască folosind ca ingredient de bază acest aliment.

Mască pentru păr cu miere: beneficii

Mierea are proprietăţi terapeutice, iar timp de secole a fost folosită ca balsam pentru păr. În prezent încă este un ingredient natural popular în numeroase produse de îngrijire a părului. Potrivit cercetărilor, mierea folosită în măştile pentru păr vine la pachet cu un set de beneficii, printre care se numără:

  • hidratarea scalpului şi a firului de păr uscat
  • reduce ruperea firului de păr
  • redă strălucirea
  • îmbunătăţeşte aspectul natural al părului
  • reduce electrizarea părului
  • face părul să fie moale la atingere

Cum să faci o mască de păr cu miere, acasă

Pe Internet întâlnim numeroase reţete, dar una singură a cunoscut popularitatea, în special în cazul părului uscat şi deteriorat.

Ai nevoie de:

  • 1/2 cană de miere
  • 1/4 cană de ulei de măsline
  • un bol
  • cască de păr
  • pensulă

Ideal este să foloseşti miere organică, pentru că este mai puţin procesată şi are o concentraţie mai mare de antioxidanţi. Cu toate astea şi mierea nonorganică ar trebui să ofere aceleaşi beneficii.

Instrucţiuni:

Pentru început, spală bine părul pentru a îndepărta impurităţile. Într-un bol, amestecă ingredientele până se omogenizează şi adaug-o 20 de secunde la cuptorul cu microunde. După ce se încălzeşte, amestecă din nou în compoziţie cu ajutorul unei linguriţe. Lasă amestecul la răcit, să nu fie foarte fierbinte şi aplică pe păr cu ajutprul degetelor sau a pensulei. Începe prin aplicarea compoziţiei de la scalp către vârfuri, apoi masează delicat scalpul cu vârful degetelor prin mişcări circulare. Pune casca de păr pe cap ca ingredientele să-şi facă efectul şi lasă masca să acţioneze timp de 30 de minute. Clăteşte bine părul şi şamponează pentru a îndepărta toate ingredientele.

Mierea poate fi amestecată şi cu alte ingrediente pentru a crea măştile în funcţie de necesităţile părului.

Mască cu miere pentru scalp curat

Pe lângă miere, această mască include şi iartul şi uleiul de cocos. Proteina din iaurt ajută la curăţarea scalpului, dar şi la întărirea firului de păr. La rândul său, uleiul de cocos ajută la hrănirea şi netezirea părului.

Ai nevoie de:

  • 1/2 cană de iaurt gras
  • 3-4 linguriţe de miere
  • 2 linguriţe de ulei de cocos

Amestecă mierea şi uleiul de cocos, încălzeşte compoziţia timp de 15 secunde la cuptorul cu microunde, apoi las-o să se răcească şi adaugă iaurtul. Continuă să amesteci până când ingredietele se omogenizează. Aplică amestecul la fel ca în cazul primei măşti.

Mască cu miere pentru eliminarea mâncărimii scalpului

Pentru o mască cu miere care să te ajute să scapi de mâcărimile scalpului, ideal este să adaugi în compoziţie şi banana.

Ingrediente:

  • 1/2 cană de miere
  • 2 banane pisate
  • 1/2 cană ulei de măsline

Amestecă ingredientele până obţii un piure şi aplică amestecul ca până acum. Dacă ai părul foarte lung, este nevoie să dublezi cantitatea de ulei de măsline. După ce ai aplicat compoziţia pe tot părul, acoperă cu o cască de păr şi lasă masca să acţioneze timp de 10 minute. Şamponează pentru a îndepărta toate ingredientele.

Mască cu miere pentru întărirea firului de păr

Pe lângă miere, această mască indlude şi uleiul de cocos şi ouăle. Cantitatea crescută de proteină care se regăseşte în ouă ajută la fortifierea firului de păr şi îl face să fie mai puţin predispus ruperii şi deteriorării, în special în cazul utilizării produselor de styling şi a surselor de căldură. Uleiul de cocos poate ajuta la hidratarea părului şi conferă un aspect catifelat.

Ai nevoie de:

  • 2 linguriţe de miere
  • 2 linguriţe de ulei de cocos
  • 1 ou mare, amestecat

Amestecă mierea şi uleiul de cocos, apoi încălzeşte compoziţia într-un ibric. Lasă amestecul să se răcească, apoi adaugă oul bătut şi amestecă bine. Aplică masca şi las-o să acţioneze timp de 15-20 de minute, şamponează bine şi clăteşte cu apă călduţă sau rece pentru a îndepărta ingredientele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”