Masaj cu scoici fierbinţi

Scoicile sunt aduse din sudul Oceanului Pacific, acolo unde băştinaşii ştiu cum să le şlefuiască pentru a obţine o suprafaţă perfect netedă.
  • Publicat:
Masaj cu scoici fierbinţi

Dintre sute de arome, tehnici de relaxare şi arme de înfrumuseţare, am ales luna aceasta să vă vorbesc depre o experienţă inedită, de care am avut parte pe tărâmul vechilor zei ai Olimpului. Masajul cu scoici fierbinţi este perfect pentru oricine îşi doreşte să se simtă divin!

Experienţa mea dintr-un Spa micuţ aflat în buricul Atenei m-a impresionat chiar din momentul în care am cunoscut-o pe Tina Triantafillou, beauty therapist. Înainte de a mă instala pe patul de masaj, mi-a explicat că nici unul dintre tratamentele pe care le practică nu urmează nişte paşi prestabiliţi.

Combină cremele şi uleiurile exact aşa cum crede ea că i se potrivesc clientei, nu doar în funcţie de tipul pielii, dar şi de temperamentul acesteia. Aşa se face că, în ce mă priveşte, a hotărât că uleiul de mango şi migdale este cel mai nimerit. Pentru că am pielea uscată, probleme cu circulaţia şi… ochii vioi!

Masajul cu scoici fierbinţi este o adevărată binefacere pentru un trup obosit. Scoicile sunt aduse din sudul Oceanului Pacific, acolo unde băştinaşii ştiu cum să le şlefuiască pentru a obţine o suprafaţă perfect netedă. Odată ajunse în centrele spa, scoicile sunt umplute cu un gel pe bază de minerale şi alge uscate, care datorită compoziţiei chimice, produce o temperatură foarte ridicată, ce se poate menţine o oră, fără nici un stimulent extern.

Cu scoicile astfel încărcate de gelul-minune, Tina a început să execute un masaj suedez, cu mişcări ample uneori, scurte alteori. Mi-a explicat că în contact cu pielea şi sub acţiunea mâinilor ei, scoicile eliberează treptat căldura. Atunci când mişcările erau largi, scoicile deveneau mai fierbinţi. Când mişcările erau mai scurte, scoicile se răcoreau uşor.

Masajul la temperaturi înalte are un dublu efect, pe care de altfel l-am simţit pe propria piele. Căldura pătrunde profund în ţesuturi, detensionând musculatura şi stimulând circulaţia în zonă.

Mărturisesc că la finele terapiei, nu mai exista nici o urmă din durerile de spate care mă chinuie zilnic. Şi tot sub imperiul căldurii, uleiul cu extract de mango şi migdale mi-a “irigat” pielea până la cel mai adânc şi uscat strat. Acesta este unul dintre cele mai interesante masaje cărora m-am supus şi în urma căruia a rezultat o EU mai relaxată, mai catifelată şi mai zâmbitoare.  




Scoicile umplute cu gelul termic pot atinge o temperatură extrem de ridicată dacă nu sunt puse în mişcare. E nevoie să fie scufundate în apă rece pentru a pierde din căldură şi a nu provoca disconfort la contactul cu pielea. 

 

Încercaţi masajul cu scoici fierbinţi la Hotel New din Atena, o oră costă 80 de euro.

Citeşte şi: Trenduri spa 2012

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Leac miraculos pentru acnee
Leac miraculos pentru acnee
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”