Leac miraculos pentru acnee

Fie că eşti adolescentă, fie că treci prin etapa maturităţii, apariţia coşurilor te face vulnerabilă, neîncrezătoare în forţele proprii, dezamăgită de o paletă de soluţii incomplete.
  • Publicat:
Leac miraculos pentru acnee

Fie că eşti adolescentă, fie că treci prin etapa maturităţii, apariţia coşurilor te face vulnerabilă, neîncrezătoare în forţele proprii, dezamăgită de o paletă de soluţii incomplete.

Pe cât de străveche e problema tenului afectat de acnee pe atât de dificilă este soluţionarea ei: chiar şi atunci când ieşi învingătoare în lupta cu această neplăcută boală a tenului, pielea ta rămâne roşie, iritată, îmbătrânită. Remedii ineficiente transfomate într-un coşmar fără sfârşit.

În căutarea leacului miraculos, tocmai am citit despre un studiu prezentat la “Conferinţa Societăţii de Microbiologie Generală”, din Dublin, pentru întoarcerea la vindecarea naturală a acneei care se presupune a fi mult mai eficientă decât orice cremă din comerţ.

Cunoscutul cimbru ar putea fi vedeta salvatoare, mai precis tinctura de cimbru ce te poate scăpa de coşuri fără impactul efectelor obişnuite (ten roşu, senzaţia de ardere, exfoliere, sensibilitate la soare).

Puternic anti-oxidant, cimbrul are propietăţi anti-microbiene, ceaiul de cimbru fiind considerat un leac bun pentru infecţiile respiratorii.
 
Mai multe detalii nu cunosc pentru că cercetările sunt de abia în fază incipientă, dar între timp, fii încrezătoare şi încearcă să-ţi prepari singură, acasă, tratamentul pe bază de cimbru, aplică-l pe faţă în fiecare dimineaţă cu un tampon din bumbac, apoi clăteşte cu apă:

•    2 crenguţe de cimbru proaspăt mărunţit
•    2 linguriţe seminţe de fenicul, zdrobite
•    Jumătate de cană cu apă clocotită
•    Suc de lămâie- suficient dintr-o jumătate de lămâie

Amestecă într-un castron seminţele de fenicul cu cimbru, adaugă apa clocotită şi sucul de lămâie şi aşteaptă 15 minute. Se păstrează în frigider, de preferinţă într-un borcan.

Spor la treabă şi nu uita să ne împărtăşeşti experienţa ta cu tratamentul homemade pe bază de cimbru, dacă eşti sau nu mulţumită de rezultate.

Sursa: thestir.com

Citeşte şi: Problemele pielii: negi şi acnee. Ce soluţii avem?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum îngrijim pielea sensibilă
Cum îngrijim pielea sensibilă
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”