Mâinile şi picioarele îmi trădează vârsta? DA!

Mainile sunt expuse in mod constant la soare, sustin dermatologii americani. Pentru a preveni petele maronii, subtierea pielii, aparitia liniilor fine si ridurilor ce devin vizibile adesea dupa 30 de ani, trebuie actionat din timp.
  • Publicat:
Mâinile şi picioarele îmi trădează vârsta? DA!
Mainile si picioarele imi tradeaza varsta? DA!

Ştii de baza anti-îmbătrânire. În doar două cuvinte: protecţia solară. Dermatologii din Brooklyn susţin că îmbătrânirea nu se opreşte la linia maxilarului şi atrag atenţia asupra utilizării corecte a produselor ce combat eficient efectele trecerii timpului.

Pielea sensibilă însă are nevoie de o îngrijire specială, iar produsele anti-îmbătrânire trebuie să facă parte din ritualul de frumuseţe încă de la 20 de ani.

Din nefericire, peste 40% dintre femei cred că mâinile lor arată mai îmbătrânite decât vârsta lor.

Mâini catifelate şi frumoase

Mâinile vorbesc despre tine, sunt ca o carte de vizită şi acest fapt nu mai este un secret pentru nici o reprezentantă a sexului frumos. Când întinzi mâna pentru a te prezenta cuiva, impresia lăsată trebuie să fie una foarte plăcută. Surpriză! Pare să se întâmple aşa dintr-o dată – îţi priveşti mâinile şi acestea par mai îmbătrânite decât sunt în realitate. Explicaţia? În primul rând, mâinile sunt expuse în mod constant la soare, susţin dermatologii americani.

Cert este că, pentru a preveni petele maronii, subţierea pielii, apariţia liniilor fine şi ridurilor ce devin vizibile adesea după 30 de ani, trebuie acţionat din timp. Aplicarea unei creme pe bază de retinol înainte de culcare stimulează pe timp de noapte producţia de colagen şi împiedică astfel inesteticele pete generate de expunerea la soare şi lipsa de vigoare a mâinilor. În cazul în care venele bombate sunt o problemă, acidul hialuronic este soluţia pentru a deveni mai puţin vizibile.

Prin urmare, utilizarea frecventă a produselor adecvate ajută la activarea procesului de hidratare naturală a pielii pentru o senzaţie de catifelare îndelungată. Astfel mâinile sunt protejate eficient de factorii nocivi din mediu, pielea devine fină şi îşi recapătă elasticitatea.

Picioare sexy

Pielea hidratată te face mai tânără, iar picioarele netede, perfect îngrijite sunt un deziderat pentru orice femeie frumoasă, mai ales acum în sezonul cald. Aşa că, pentru a preveni uscarea picioarelor şi a altor zone, foloseşte loţiuni şi creme de corp cu lapte – hidratează, hrănesc, protejează şi limitează pe cât posibil timpul petrecut la duş.

Dermatologii recomandă utilizarea zilnică a loţiunilor cu acid lactic. Între 20 şi 30 de ani, tinerele trebuie să includă în ritualul zilnic de îngrijire produse pe bază de acid glicolic pentru faţă şi corp. Petele maronii sunt decolorate în doar 2 săptămâni, dacă acestea sunt aplicate cu regularitate.

Şi uleiul pentru masaj face minuni pentru picioare – pune în mişcare circulaţia şi are un efect calmant. De asemenea, exerciţiile fizice şi dieta sănătoasă sunt esenţiale pentru ca fusta scurtă şi un picior dezgolit să crească automat gradul de atracţie.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”