Machiajul rezistent la apa: sigur sau nu?

Avantajul machiajului rezistent la apa este acela ca vei putea spune adio problemelor legate de intinderea mascarei sau a creionului dermatograf atunci cand mergi la plaja sau la piscina.
  • Publicat:
Machiajul rezistent la apa: sigur sau nu?
Machiajul rezistent la apa: sigur sau nu?

Avantajul machiajului rezistent la apa este acela ca vei putea spune adio problemelor legate de intinderea mascarei sau a creionului dermatograf atunci cand mergi la plaja sau la piscina. Poti arata bine chiar si cand vrei sa te "balacesti" in apa.

Bine aplicat, machiajul rezistent la apa se pastreaza intreaga zi si nu este afectat de niciun factor extern, precum vremea, transpiratia si bineinteles, apa. Sunt astfel concepute incat sa nu se curete, intinda sau stearga, chiar si atunci cand se uda si iti sunt de un real ajutor in vacanta, cand mergi la plaja sau la piscina.

Produsele cosmetice rezistente la apa contin un ulei pe baza de silicon care le ajuta sa se fixeze foarte bine pe piele. Din aceasta cauza nu le poti indeparta la fel de usor precum pe cele care nu sunt rezistente la apa. Indepartearea lor poate produce iritatii, mai ales daca nu este facuta cum trebuie. Nu trebuie sa te freci sau sa folosesti scrub. Utilizeaza numai demachiante speciale.

Machiajul rezistent la apa este convenabil pentru ca ramane intact in anumite conditii, dar efectele sale asupra sanatatii pielii pot fi ingrijoratoare. Pentru ca nu poate fi indepartat cu apa, este necesara folosirea unor produse pe baza de solventi speciali. Acesti solventi sunt de obicei destul de duri, inlaturand nu numai machiajul ci si sebumul, o substanta uleioasa produsa de piele.

Sebumul actioneaza precum o bariera impotriva poluarii sau razelor solare. Daca sebumul este indepartat total, pielea va fi vulnerabila la infectii, arsuri solare si alte probleme. Dupa o anumita perioada de timp, pielea se usuca si apar probleme precum ridurile sau imbatranirea prematura a pielii.

Dupa demachiere, foloseste intotdeauna o crema hidratanta pentru ca odata cu machiajul poti indeparta si stratul protector de sebum al pielii. Cel mai bine este sa folosesti numai unul sau maxim doua produse rezistente la apa in acelasi timp pentru a nu supune o suprafata mare de piele unor tratamente dure.

Femeile care sufera de probleme ale ochilor trebuie sa evite pe cat posibil mascara sau creionul dermatograf rezistente la apa. Acestea pot agrava anumite afectiuni daca sunt folosite excesiv sau inadecvat. Daca esti una dintre aceste femei, poti recurge si la alte metode de infrumusetare: una dintre acestea este de a-ti vopsi genele fara a mai fi nevoita sa aplici mascara.

De asemenea, machiajul semipermanent te ajuta sa scapi de o grija cand pleci in vacanta. Vei fi frumoasa tot timpul fara sa-ti mai face griji ca mascara ti se va intinde pe toata fata daca intri in apa…

Luand in considerare toti factorii, machiajul rezistent la apa ar trebui folosit numai cu ocazii speciale, cand mergi la plaja sau la piscina. Folosirea excesiva trebuie evitata pentru a preveni aparitia unor probleme la nivelul pielii.

Pana la urma, de ce sa iti expui pielea la un potential pericol folosind machiajul rezistent la apa tot timpul, cand nu este cu adevarat nevoie de el? Nu uita ca este foarte importanta calitatea produselor pe care le folosesti, atat a celor pentru machiaj cat si a demachiantelor.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Picioare sanatoase si frumoase
Picioare sanatoase si frumoase
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”