Picioare sanatoase si frumoase

Unul dintre multele avantaje ale verii este acela ca poti renunta la pantalonii lungi in favoarea fustelor scurte. Bineinteles, nu oricine poate etala gleznele, mai ales daca nu arata asa cum ar trebui. Invata ce si cum trebuie sa faci pentru a avea picio
  • Publicat:
Picioare sanatoase si frumoase
Picioare sanatoase si frumoase

Da luciu!
Pielea uscata nu este o piele sanatoasa. Hidratarea periodica ofera picioarelor un aspect sanatos, facandu-le sa para ingrijite si suple.

Exfoliaza!
Pe masura ce imbatranim, pielea se ingroasa si incepe sa crape, mai ales ca straturile din adancime nu se regenereaza la fel ca cele de la suprafata epidermei. De aceea, tesutul picioarelor trebuie hranit in fiecare zi. Poti folosi o crema bogat hidratanta, care nu face decat sa pastreze pielea in forma, ci si sa intarzie imbatranirea acesteia. Exfolierea joaca si ea un rol foarte important. Este bine cureti pielea picioarelor de celule moarte mai ales in baie, atunci cand intervine si umezeala. Pe langa ca este mai usor de exfoliat, este si mai sanatos.

Inmoaie pielea!
Hidratarea capata in acest fel un nou sens, cu ajutorul uleiurilor hranitoare din extracte naturale. Contin glicerina, uleiuri esentiale si petrolatum, ingrediente care curata si inmoaie in acelasi timp. Purificarea tesutului deshidrateaza intr-o oarecare masura pielea, insa uleiurile esentiale ii restaureaza finetea si o protejeaza in acelasi timp.

Un strop de pretiozitate
Stim ca miracolele nu se gasesc in tuburi de crema, insa uneori se pot face minuni si cu mijloace la indemana oricui. De pilda, cumpara un autobronzant sub forma de crema si aplica-l uniform timp de cateva zile, in functie de specificatiile de pe produs, si vei vedea ca picioarele tale vor capata un luciu si o culoare de invidiat. Este adevarat ca efectul nu dureaza mult, insa avantajul consta in faptul ca bronzul poate fi inlocuit.

Pregateste-te pentru frumusete!
Ai grija intotdeauna sa fii epilata atunci cand mergi la plaja sau inainte sa aplici autobronzantul! Daca te vei epila dupa, vei inlatura si bronzul. Exfolierile violente au acelasi efect, iar asta pentru ca autobronzantele actioneaza doar asupra straturilor superficiale de piele, si nu in adancimea ei.

Invata de la profesionisti!
Aplica lotiunile si cremele asa cum fac expertii in domeniul frumusetii, masand in cercuri concentrice. Masajul antreneaza si circulatia, hranind pielea in acelasi timp, ceea ce face la lotiunea respectiva sa fie mai usor asimilata. In cazul autobronzantelor, trebuie sa fii atenta sa intinzi bine crema, astfel incat sa nu se depoziteze ina numite zone. In caz contrar, bronzul nu doar ca nu va fi uniform, insa va arata si inestetic.

Ocupa-te de zonele cu probleme!
Genunchii, gleznele si talpile tind sa absoarba mai mult autobronzant decat celelate zone ale corpului. De aceea, este recomandat sa aplici o crema hidratanta inainte, pentru a micsora cantitatea de lotiune pentru bronzat care intra in piele. Pentru a ajusta linia dintre picior si laba piciorului, intinde crema intai pe pulpa, apoi amesteca ce ti-a ramas pe maini cu un pic de crema si aplica totul pe laba piciorului.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Spune adio calcaielor crapate!
Spune adio calcaielor crapate!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”