INTERVIU Joelle Salvador-Sime: ”Machiajul aplicat zilnic nu va afecta calitatea pielii”

Joelle Salvador-Sime ne-a vorbit despre procesul de îmbătrânire şi cum să câştigăm lupta cu trecerea timpului.
INTERVIU Joelle Salvador-Sime: ”Machiajul aplicat zilnic nu va afecta calitatea pielii”
Foto PR- Joelle Salvador-Sime în cadrul evenimentului de lansare a noului produs anti-aging

O prezenţă impecabilă de la care pur şi simplu nu îţi poţi lua ochii. O femeie care îţi inspiră încredere şi care-ţi vorbeşte cu multă pasiune şi răbdare despre rutina de îngrijire a pielii, dar şi minunăţiile pe care le putem face pentru a preveni procesul de îmbătrânire, proces care nu mai pare atât de înfricoşător atunci când începi să ai un pachet voluminos de informaţii din partea experţilor. Aflată pentru a doua oară în Bucureşti, pentru lansarea unui noului tratament anti-aging profesional, Joelle Salvador-Sime, Head of Education Academie Scientifique de Beaute Paris, ne-a vorbit despre rutina corespunzătoare de îngrijire, de la ce vârstă trebuie să începem să oferim mai multă atenţie îngrijirii pielii, dar mai ales, cum câştigăm lupta cu procesul de îmbătrânire.

CSID: Ne apropiem cu paşi repezi de sezonul nunţilor. Cum ar trebui viitoarele mirese să-şi pregătească tenul pentru ziua cea mare?

Joelle Salvador-Sime: Într-adevăr este o zi specială, iar pregătirea trebuie să înceapă din timp. Ideal este cu trei luni înainte, să înceapă să meargă la un salon de frumuseţe unde, specialistul poate diagnostica problemele pielii. În urma acesteia, specialistul îi va oferi viitoarei mirese o recomandare completă de tratamente faciale şi pentru corp, dar şi produsele pentru îngrijirea pielii pe care să le folosească acasă. Specialistul va propune un tratament care să ofere luminozitate pielii şi care să aibă un aspect întinerit şi radiant pentru ziua cea mare şi în funcţie de rezultatele pe care viitoarea mireasă îşi doreşte să le obţină. Există numeroase tratamente de durată diferită, cu rezultate diferite şi preţuri pentru fiecare femeie.

Să nu uităm că şi mirele trebuie să-şi pregătească tenul cu ajutorul tratamentelor care-l vor ajuta să arate impecabil în ziua nunţii!

CSID: Atunci când cumpărăm produse anti-aging sau urmăm tratamente anti-aging, trebuie să ne uităm după vreun ingredient specific?

Joelle Salvador-Sime: Anumite ingrediente sunt cunocute pentru efectul lor imediat şi de lungă durată pe care-l au asupra procesului de îmbătrânire: acidul hialuronic, Vitamina C, Vitamina A, acidul glicolic, fitoestrogenii şi AHA. Dar nu doar ingredientele active sunt importante. Esenţiali mai sunt şi alţi doi factori:

Concentraţia- în ziua de azi, majoritatea produselor de îngrijire care se regăsesc pe rafturile magazinelor conţin concentraţii foarte scăzute ale ingredientelor active pentru că nu sunt prescrise în urma unei diagnoze şi pot fi urmate de oricine. Nu este cazul produselor regăsite în saloanele profesionale, care conţin o concentraţie mare de ingrediente active care acţionează rapid şi eficient.

Formula- un singur ingredient activ niciodată nu va avea acelaşi efect ca amestecul potrivit de ingrediente active. Atunci când sunt atent alese, ingredientele se completează unul pe celălalt, acţionează sinergic, iar rezultatele vor fi mult mai bune. În plus, produsele profesionale au o mai bună penetrare a pielii şi de durată.

CSID: În procesul de îmbătrânire, cum ne poate afecta tenul aplicarea machiajului în fiecare zi?

Joelle Salvador-Sime: Nu o face. Dacă alegem fondul de ten corespunzător şi îl aplicăm după ce am avut grijă de pielea noastră, calitatea pielii nu va fi afectată. Este foarte important să ai o rutină de îngrijire corectă. Fără asta, pielea va fi afectată chiar dacă aplici sau nu machiaj.

CSID: Atunci când vorbim de procesul de îmbătrânire, care sunt produsele şi tratamentele esenţiale pe care o femeie trebuie să le folosească?

Joelle Salvador-Sime: În primul rând, îngrijirea pielii este esenţială pentru toată lumea: demachiant, cleanser şi toner. Apoi se aplică crema de faţă care trebuie aleasă în funcţie de obiectivele de frumuseţe pe care vrem să le atingem: luminozitate, hidratare, antirid, fermitate etc. Bineînţeles, esenţială este chiar şi o cremă pentru conturul ochilor. Un ser (anti-aging sau hidratant) este recomandat în cazul în care semnele de îmbătrânire sunt vizibile, iar crema cu factor de protecţie este ideală pentru a evita razele UV şi expunerea la factori agresivi care pot accelera procesul de îmbătrânire. La final, o cremă împotriva poluării va ajuta pielea să se hidrateze, dar şi să fixeze machiajul. O data sau de două ori pe săptămână este recomandată aplicarea unei măşti care să aducă o îmbunătăţire rutinei de îngrijire.

CSID: Odată ce observăm apariţia primelor semne ale procesului de îmbătrânire, mai putem face ceva în această privinţă? Este procesul reversibil?

Joelle Salvador-Sime: Pe lângă aspectele de care am vorbit, cel mai bun mod prin care poţi încetini procesul de îmbătrânire este acela de a avea parte în mod regulat de îngrijire la salon pentru a dispune de tratament profesional. Acestea ar trebui să facă parte din rutina de îngrijire a pielii, bineînţeles după o diagnoză făcută de specialist.

Dacă nu putem opri îmbătrânirea genetică şi hormonală, cu siguranţă putem atenua semnele vizibile ale acestui proces. Îmbătrânirea cauzată de mediul înconjurător (razele soarelui, climatul, poluarea) este cea asupra căreia putem avea cel mai mare impact dacă adoptăm o rutină corectă de îngrijire şi protecţie.

CSID: Începând cu ce vârstă trebuie să fim mai conştiente de prevenirea procesului de îmbătrânire?

Joelle Salvador-Sime: La vârsta de 20 de ani începi să-ţi pregăteşti pielea pentru vârsta de 30 de ani. La 30 de ani o pregăteşti pentru 40 şi tot aşa. Trebuie să fim conştiente de acest lucru. Acest proces va fi amânat, iar primele semne apar începând cu vârsta de 25 de ani.

CSID: Cât de importante sunt tratamentele profesionale în rutina de îngrijire? Pot fi vreodată înlocuite de cele homemade?

Joelle Salvador-Sime: Dacă ne dorim să încetinim procesul de îmbătrânire, tratamentele profesionale sunt esenţiale. Sunt personalizate şi practicate de specialişti în urma unei diagnoze a pielii. Tratamentele homemade nu vor putea vreodată să le înlocuiască pe cele profesionale. Produsele folosite în timpul tratamentelor la salon sunt testate şi conţin formule şi concentraţii speciale. Ceea ce facem acasă, în baie, nu poate egala protocolul de tratamente combinate cu tehnica specialistului.

CSID: Multe femei nu au timp de acest ritual de îngrijire. Au un job, sunt mame sau chiar au o afacere care le ocupă tot timpul. Care sunt paşii esenţiali pentru o îngrijire optima atunci când vorbim de prevenirea procesului de îmbătrânire?

Joelle Salvador-Sime: Multe femei care au grijă de tenul lor au un job, sunt mame şi au chiar un business, iar acesta ar trebui să fie principalul motiv pentru care trebuie să se ocupe de pielea lor. Nu doar femeile care nu au absolut nimic de făcut (deşi nu mai există asemenea femei în ziua de azi) trebuie să aibă grijă de pielea lor. Noi, de exemplu, în cazul femeilor foarte ocupate, recomandăm produse 2 în 1, cum ar fi demachiant şi cleanser, de faţă sau de ochi, cremă pentru conturul ochilor şi concealer etc. sau produse care pot fi folosite pe timpul nopţii, ca măştile faciale, cremele de noapte etc. În felul acesta, femeile nu mai trebuie să aloce foarte mult timp îngrijirii.