Îngrijirea tenului după vacanță – 3 sfaturi de urmat

De la aerul uscat al cabinei în timpul zborurilor până la expunerea continuă la soare în timp ce te relaxezi pe plajă, pielea ta poate arăta diferit la întoarcerea acasă. De aceea, îngrijirea tenului după vacanță este esențială!
  • Publicat:
Îngrijirea tenului după vacanță - 3 sfaturi de urmat
Îngrijirea tenului după vacanță - 3 sfaturi de urmat sursa foto: pexels

Fie că este vorba de o vacanță pe o plajă exotică sau de o escapadă în munți, puțină odihnă și relaxare sunt absolut esențiale pentru a evita epuizarea și nu în ultimul rând, aspectul neplăcut al tenului. Uneori, atitudinea nepăsătoare din timpul vacanțelor poate cauza tenului tău diferite neplăceri, rezultând o piele după vacanță care arată mai puțin strălucitoare și sănătoasă. Deoarece timpul sau spațiul din bagaj nu sunt întocmai de partea ta atunci când vine vorba de vacanțe, iată ce părere au experții și cum ne pot ajuta în alegerea produselor pentru rutina de skincare de după vacanță.

  1. Începe cu o curățare delicată

Poate fi dificil să ții pasul cu rutina ta de îngrijire a pielii, mai ales dacă ai o săptămână încărcată. Dar după călătoriile tale, este timpul să te întorci pe drumul cel bun, începând cu o curățare blândă. Acest pas crucial te poate ajuta să-ți menții pielea curată și să redai un aspect sănătos acesteia.

Când călătorești, ai tendința de a renunța la rutina de îngrijire a pielii. Dar curățarea regulată a pielii ajută, totodată, la o hidratare corespunzătoare. De asemenea, combate supraproducția de sebum și îndepărtează orice machiaj sau bacterii dăunătoare care pot duce la eventuale erupții sau chiar la apariția acneei.

Odată ce te-ai obișnuit cu acest pas al spălării feței, specialiștii recomandă să îți cureți fața dimineața și seara. În plus, pentru a preveni ca bacteriile sau murdăria să înfunde porii, evită să-ți atingi fața pe tot parcursul zilei.

  1. Adăugă puțină hidratare pe pielea ta

De la schimbarea vremii până la lipsa de H2O, pielea ta caută un plus de hidratare după vacanță. Când călătorești, în special pe cale aeriană, nivelurile de umiditate nu sunt aceleași cu mediul tău de acasă. Pielea ta încearcă să compenseze lipsa de umiditate din aer, trăgând umezeala din straturile mai profunde ale pielii și astfel, compromițând pielea mai mult.

Așadar, uită de despachetare și programează-ți o zi de spa acasă. Investește în măști de noapte, seruri și uleiuri de față care îți pot hidrata, străluci și calma pielea în timp ce te recuperezi după timpul îndelungat petrecut în vacanță. Implementează în rutină și ingredientele vedetă, cum ar fi acidul hialuronic sau niacinamidele. Acestea sunt de mare ajutor pentru combaterea pielii uscate.

  1. Nu uita de SPF

Este de la sine înțeles că o cremă cu protecție solară este foarte importantă în orice climat. După ce ți-ai petrecut majoritatea zilelor la soare, este timpul să-ți protejezi pielea mai mult ca niciodată. Aplică crema cu protecție solară pe tot parcursul zilei pentru a reduce riscurile de deteriorare din cauza razelor UV. De asemenea, este recomandată utilizarea SPF 30 sau cu factor mai mare pentru a obține o protecție maximă. În plus, aplicarea zilnică de protecție solară poate preveni îmbătrânirea prematură, hiperpigmentarea și deteriorarea pe termen lung.

Surse: msn.com, purewow.com, skincare.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân