Îngrijirea pielii la 30 de ani: ce produse trebuie să-ți cumperi

Poate că pielea nu mai este la fel de fermă, dar ține cont de faptul că ține de procesul de îmbătrânire. Iată cum ar trebui să arate îngrijirea pielii la 30 de ani.
  • Publicat:
Îngrijirea pielii la 30 de ani: ce produse trebuie să-ți cumperi
Foto: pexels

La 30 de ani pielea ta nu mai arată ca la 20 și nici nu mai are aceleași nevoi, motiv pentru care trebuie să-ți adaptezi rutina de îngrijire. Odată cu înaintarea în vârstă și pielea suferă modiificări și, cel mai probabil începi să observi apariția ridurilor și a liniilor fine. Ba mai mult, poate că pielea nu mai este la fel de fermă, dar ține cont de faptul că este ceva normal, natural și ține de procesul de îmbătrânire. Iată cum ar trebui să arate îngrijirea pielii la 30 de ani.

Îngrijirea pielii la 30 de ani: produse pe care să le folosești

Cea mai mare schimbare pe care o vei resimți odată cu vârsta de 30 de ani este lipsa colagenului din piele. Aceasta apare ca rezultat al procesului natural de îmbătrânire și din cauza expunerii la soare, iar astfel apar ridurile și liniile fine, iar pielea începe să-și piardă din elasticitate. De asemenea, vei observa schimbări și la nivelul texturii pielii. Trecem de la un ten de porțelan la pori dilatați.

Pierderea colagenului arată diferit de la o persoană la alta, dar din fericire există un ghid universal de îngrijire pentru vârsta de 30 de ani. Este foarte important ca prin rutina de skincare să te concentrezi asupra protejării ei mai ales asupra elasticității. Continuă să folosești factorul de protecție și nu uita să hidratezi.

Cleanser

Indiferent de tipul de ten pe care-l ai, primul pas în rutina de îngrijire a pielii este spălatul pe față. Asigură-te că folosești un produs care să hidrateze, dar și să curețe pielea în profunzime și să îndepărteze impuritățile.

Ser cu Vitamina C

Pe timpul zilei ai nevoie de un antioxidant care să-ți protejeze pielea de stresul oxidativ generat intern de metabolism și extern de razele UV și factorii poluanți.

Cremă pentru ochi

Pielea din jurul ochilor este mult mai subțire și delicată. Adaugă în rutina de îngrijire un produs special creat pentru a putea combate probleme precum cearcănel sau ridurile fine din colțul ochiului cunoscute și ca laba gâștii.

Cremă sau loțiune hidratantă

Optează pentru un produs care să ofere hidratare de lungă durată, dar mai ales care să întărească bariera protectoare pentru a preveni uscarea și iritarea pielii. Produsele care conțin ceramine și acid hialuronic sunt cele mai potrivite în acest sens.

Îngrijirea pielii la 30 de ani: Factorul de protecție

Cremele cu factor de protecție nu doar protejează împotriva cancerului de piele, dar previne și apariția semnelor vizibile de îmbătrânire. Optează pentru un produs cu SPF 30 sau mai mare pentru a te proteja de razele UVA și UVB, care duc la îmbătrânirea prematură și pigmentare.

Un produs pentru exfoliere

Exfolierea este esențială și trebuie făcută o dată sau de cel mult două ori pe săptămână. Folosește un produs delicat, astfel încât să nu agresezi pielea.

Retinol

Retinolul sau retinoizii sunt esențiali în rutina de îngrijire: vitamina A este cel mai comun ingredient menit să trateze ridurile și liniile fine, dar și textura pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân