Ingrijirea parului vopsit

Iti doresti ca parul tau sa arate mai mult timp ca si cum ar fi proaspat vopsit?
  • Publicat:
Ingrijirea parului vopsit
Ingrijirea parului vopsit

Iti doresti ca parul tau sa arate mai mult timp ca si cum ar fi proaspat vopsit? Invata cum sa il ingrijesti si afla cateva trucuri care te vor ajuta sa ii pastrezi culoarea vie si stralucitoare.

Nu te spala pe cap in ziua in care vrei sa iti vopsesti parul
Lasa-ti parul nespalat cel putin o zi inainte de a te vopsi. In acest fel scalpul produce uleiurile sale protectoare si se pot preveni iritatiile.

Nu folosi samponul timp de doua zile de la vopsire
Dupa ce te-ai vopsit, evita folosirea samponului pentru ca pigmentii sa se fixeze cat mai bine pe firul de par. Clateste-te bine cu apa calduta, pana cand apa scursa de pe parul tau ramane perfect curata.

Foloseste sampon si balsam pentru par vopsit
Produsele special concepute pentru parul vopsit sunt mult mai delicate decat cele obisnuite, iar folosirea lor regulata ajuta la pastrarea culorii cat mai mult timp.

Spala-te pe cap cu apa calduta, nu fierbinte
Expertii sunt de parere ca apa fierbinte estompeaza culoarea parului, in timp ce apa rece ajuta la pastrarea ei cat mai mult timp. Dar pentru ca nu este recomandat pentru sanatatea ta sa te speli pe cap cu apa rece, combin-o astfel incat sa fie calduta.

Uscatorul de par
Aerul fierbinte poate determina oxidarea culorii, facandu-ti parul sa para lipsit de stralucire si aspru. Incearca sa folosesti uscatorul de par cat mai rar posibil. Pentru a-ti usca parul, sterge-l bine cu un prosop, fara a-l freca.

Protejeaza-ti parul de razele soarelui
Si razele soarelui au un efect negativ asupra culorii parului tau. In special vara, cand soarele este foarte puternic, trebuie sa folosesti un balsam leave-in sau un sampon special cu factori de protectie UV.

Nu uita de balsam!
Balsamul este foarte important pentru parul vopsit. Vopseaua de par poate contine substante chimice care afecteaza structura firului de par, conducand la degradarea si ruperea acestuia. Folosirea regulata a balsamului poate preveni degradarea parului.

Alege culoarea potrivita
Se stie ca roscatele au cele mai mari probleme cu pastrarea culorii parului, si asta pentru ca rosul aprins isi pierde cel mai repede stralucirea si culoarea parului devine stearsa. Daca iti doresti ca parul tau sa arate mai mult timp ca si cum ar fi proaspat vopsit, nu alege nuantele de roscat.

Retuseaza regulat
In functie de produsul folosit pentru colorare, parul vopsit are nevoie de mici retusuri dupa o anumita perioada de timp. De exemplu, parul colorat cu vopsele semipermanente are nevoie de retusari o data la sase sau opt saptamani. In cazul vopselelor permanente, recolorarea se face o data la patru sau sase saptamani. Blondele sunt nevoite sa isi coloreze radacinile la doua sau patru saptamani.

Tunde-te regulat
Taie-ti varfurile cel putin o data la doua luni. Cu timpul, parul se degradeaza si varfurile despicate fac ca parul sa arate decolorat si lipsit de stralucire.

(de Georgiana Dorobantu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nu lasa rutina sa-ti alunge frumusetea!
Nu lasa rutina sa-ti alunge frumusetea!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”