Ingredientul de față care poate fi folosit și pentru îngrijirea scalpului

Unul dintre cele mai populare ingrediente pentru îngrijirea pielii se aplică și pe scalp și este ingredientul ideal pentru toate tipurile de păr.
  • Publicat:
Ingredientul de față care poate fi folosit și pentru îngrijirea scalpului
Foto: pexels

Când vorbim de îngrijirea pielii, nu ne rezumăm doar la ten. Cu siguranță ai întâlnit de-a lungul timpului numeroase trucuri pentru îngrijirea tenului, a gâtului și decolteului, dar încă o zonă a corpului nu trebuie neglijată și aceea este scalpul. Chiar dacă este acoperit de păr, scalpul este format tot din piele și la rândul lui are nevoie de îngrijire. Unul dintre cele mai populare ingrediente pentru îngrijirea pielii se aplică și pe scalp și, din fericire, oferă aceleași beneficii. Este vorba despre acidul hialuronic, ingredientul ideal pentru toate tipurile de păr.

Acidul hialuronic este un humectant care funcționează perfect pentru pielea uscată și scalpul uscat. Înainte de a lua cu tine la duș acidul hialuronic, iată cum funcționează acesta.

Acidul hialuronic, ingredientul ideal pentru toate tipurile de păr

Similar tenului, acidul hialuronic oferă hidratare scalpului, menține un echilibru și sprijină sănătatea foloculilor de păr, menținând la distanță mătreața. De asemenea, este ideal chiar și pentru vârfurile uscate. Fiind un ingredient universal, acesta se potrivește oricărui tip de păr, indiferent de textură. Pentru părul drept și subțire se recomandă acidul hialoronic o dată pe săptămână sau la două săptămâni. Producția de sebum, în amestec cu acidul hialuronic, pot îngreuna firul de păr și pot da senzația că părul este lipsit de vitalitate.

În schimb, dacă ai un păr ondulat sau creț, poți folosi acidul hialuronic ori de câte ori îți dorești. Asigură-te însă că folosești un produs curat, care nu conține alte ingrediente ce pot irita pielea, în special acizii combinați cu retinol sau acizi AHA. Dintre toate ingredientele, acidul hialuronic este considerat cel mai eficient humectant, la fel și glicerina care este foarte des utilizată în produsele de îngrijire a părului. Însă, acidul hialuronic este un ingredient excelent pentru tratamentele care vizează îngrijirea scalpului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân