Îngrijirea pielii în sezonul rece – produse pe bază de retinol

  • Publicat:
Îngrijirea pielii în sezonul rece - produse pe bază de retinol
Sursa foto: Shutterstock

Cosmetologii recomandă retinol pentru piele, după vârsta de 25 de ani, când abia încep să apară primele semne ale îmbătrânirii. 

O cremă pentru față sau un ser cosmetic pe bază de retinol este o alegere perfectă în sezonul rece al anului. Acest component natural accelerează procesul de micro exfoliere a pielii (efect de peeling), datorită căruia ciclul de reînnoire a celulelor epidermice este normalizat. Stimulează sintezei de acid hialuronic, colagen și elastină, prin intermediul căreia tenul  devine mai elastic și radiant, iar ridurile sunt netezite.

Retinolul menține nivelul optim de umiditate în celule și combate deshidratarea celulară. Normalizează producția de sebum, ameliorează inflamația și ajută la micșorarea porilor, astfel încât produsele cosmetice care-l conțin sunt recomandate pentru persoanele cu piele problematică.Îngrijirea pielii în sezonul rece - produse pe bază de retinol

Efectele retinolului asupra pielii:

  • Contribuie la reducerea producției de secreție a glandelor sebacee și, de asemenea, dizolvă substanța care formează acneea, asigurând un efect antiinflamator.
  •  Îmbunătățește producția de colagen și elastină în stratul dermic al pielii (prin stimularea funcției fibroblastelor). În consecință, ajută la reducerea adâncimii ridurilor și a liniilor fine de pe față și, de asemenea, mărește elasticitatea pielii.
  • Accelerează producția de acid hialuronic.
  •  Iluminează petele pigmentate și uniformizează tonul.

Rezultatele studiilor privind concentrația efectivă a retinolului:

Utilizarea retinolului cu o concentrație de 0,1% – recenziile cosmetologilor arată că, chiar dacă aplicați zilnic o cremă cosmetică pe bază de retinol cu ​​o concentrație scăzută de 0,1%, pielea devine totuși mai fină, moale, cu un ton matifiant uniform.

Este adevărat, acest lucru se întâmplă după o perioadă îndelungată de  6-8 luni. Mai mult decât atât, pentru a obține un asemenea rezultat, este recomandat să folosiți protecții solare în paralel (de preferință cu un grad de protecție SPF 30).

Aplicarea retinolului cu o concentrație de 0,4% – studii efectuate pe produse cu 0,4% concentrație de retinol (schema de aplicare: de 3 ori pe săptămână timp de 6 luni) – au arătat îmbunătățiri și modificări semnificative ale celulelor pielii îmbătrânite și chiar o ușoară scădere a adâncimii ridurilor fine.

Retinol de 1% – o concentrație atât de mare este practic aproape  de eficacitatea produselor pe bază de acid retinoic pur (1% retinol este aproximativ egal cu 0,025% acid retinoic). Astfel de produse provoacă deja iritarea și descuamarea pielii la început, ceea ce, în principiu, sugerează că funcționează cu adevărat.

Când se aplică timp de 36 de săptămâni, se poate realiza o reducere notabilă a adâncimii ridurilor și o îmbunătățire a tonusului și texturii pielii. Rețineți că aceste produse de 1% retinol sunt destul de scumpe.

Ai grijă de tine și sănătatea pielii tale în perioada rece a anului! 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân