Informează-te, tratează corect acneea!

Dacă din adolescenţă deţii informaţia corectă în materie de îngrijire poţi fi sigură că ai un as în mânecă. Află pe cine să întrebi pentru a nu-ţi crea singură probleme.
  • Publicat:
Informează-te, tratează corect acneea!

 

Dacă din adolescenţă deţii informaţia corectă în materie de îngrijire poţi fi sigură că ai un as în mânecă. Află pe cine să întrebi pentru a nu-ţi crea singură probleme. 
 
Sunt foarte multe surse de informaţie însă nu toate sunt credibile sau demne de urmat. Extrem de periculoase sunt miturile cosmetice ce se transmit din generaţie în generaţie, fără un suport medical la origine.

Cele mai bune intenţii (sfaturi) se pot transforma în adevărate drame, care te vor face să chletuieşti timp şi bani mulţi pe la diverşi medici. Prin urmare, înainte de a acţiona în ideea că rezolvi o problemă sau că o să fi mai frumoasă, consultă un specialist sau apelează la materiale avizate. Trebuie căutate revistele consacrate, unde scriu persoane care au notorietate în domeniu.

Specialiştii în cosmetică, la fel şi make-up artiştii sunt de părere că ar trebui să existe în şcoli ore speciale în care să se predea noţiuni de bază de cosmetică şi îngrijire-întreţinere. De asemenea, părinţii responsabili pot fi surse bune de informaţie, precum şi unele cadre didactice.

O problemă des întâlnită în rândul adolescentelor: acneea

Atenţie! Acneea este ca o boală, care porneşte din interior şi se manifestă în exerior, de aceea nu trebuie tratată numai la suprafaţă, pentru că o să revină. Ce măsuri se impun? Se fac analize pentru a stabili natura virusului care o provoacă.

De aceea, nu trebuie acţionat după ureche pentru a nu agresa tenul. În plus, tipul de ten diferă chiar dacă vorbim de aceeaşi categorie de vârstă. Ritualul zilnic de îngrijire depinde strict de nevoile specifice tenului.

Este bine ca încă din adolescenţă să se stabilească o rutină de îngrijire personalizată care să preîntâmpine şi să rezolve problemele pielii – să corespundă tipului de ten şi să fie recomandată de către un specialist.

 
Aşadar, informează-te corect tot timpul şi acţionează cât mai invaziv în ceea ce priveşte tenul sau pielea.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
16 trucuri pentru garderoba ta
16 trucuri pentru garderoba ta
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân