Glicerina – Remediul natural care aduce beneficii asupra părului tău

Dacă verifici cu atenție produsele de îngrijire precum cremele și loțiunile hidratante, vei observa cum glicerina se află pe majoritatea listelor de ingrediente.
  • Publicat:
Glicerina – Remediul natural care aduce beneficii asupra părului tău
Foto: profimedia / Glicerina – Remediul natural care aduce beneficii asupra părului tău

Dacă verifici cu atenție produsele de îngrijire precum cremele și loțiunile hidratante, vei observa cum glicerina se află pe majoritatea listelor de ingrediente. Pe lângă beneficiile aduse pielii, este demonstrat faptul că glicerina aduce efecte benefice și părului, în special persoanelor cu păr creț, ondulat sau care prezintă un fir de păr gros.

Dacă speri ca părul tău să capete un aspect cât mai hidratat și strălucitor, probabil că ai încercat deja diferite produse de îngrijire. Glicerina folosită corespunzător poate reda acest aspect plăcut al părului, însă este esențial un research înainte de aplicarea acestui ingredient pe păr. Iată câteva detalii despre glicerină, cât de sigură este ea pentru păr și moduri prin care aceasta poate fi folosită!

Ce este glicerina?

Glicerina este o substanță groasă, lipicioasă, inodoră și incoloră, obținută din uleiuri și grăsimi. Se folosește deseori în produsele cosmetice datorită proprietăților sale terapeutice. Principalul rol pe care îl are glicerina este de a oferi hidratare pielii uscate prin abilitatea sa de a conserva rapid umiditatea în epidermă. Pe de altă parte, acest ingredient consolidează bariera protectoare a pielii, oferind protecție împotriva polurării din aer sau a condițiilor meteo nefavorabile, iar mai mult de atât, accelerează vindecarea epidermei în leziuni ale pielii și oferă avantaje considerabile pentru persoanele cu deficit de cheratină, care suferă de boli precum psoriazis.

Beneficiile oferite părului

Datorită proprietății sale de a atrage rapid umezeala în păr și scalp, glicerina este considerată un bun umectant. Pe lângă atragerea umidității în păr și scalp, glicerina este de ajutor în crearea unei bariere care să împiedice această umiditate atrasă șă nu părăsească pielea scalpului și foliculii de păr. Menținerea constantă a scalpului hidratat împiedică apariția afecțiunilor precum mătreața sau producția excesivă de sebum. Printre alte beneficii pe care glicerina le oferă părului nostru se numără:

∙ Hidratarea scalpului – atrage și păstrează umiditatea în păr și scalp

∙ Proprietăți antimicrobiene – de ajutor în vindecarea simptomelor de mâncărime cauzate de mătreată sau păr uscat

∙ Reglarea producției de sebum  – infuzia de umezeală produsă de glicerină ajută la reglarea excesului de sebum

∙ Îmbunătățirea generală scalpului – datoriă proprietăților glicerinei de a atrage și păstra umezeala, de a hidrata, de a consolida bariera protectoare a pielii etc.

∙ Întărirea firelor de păr  – hidratarea oferită de glicerină este benefică pentru a avea un păr cât mai rezistent

∙ De ajutor în procesul de creștere a părului – datorită contribuției în ceea ce privește sănătatea scalpului, glicerina oferă un mediu prielnic pentru stimularea creșterii părului

Cât de sigură este folosirea acestui ingredient?

Glicerina este un ingredient sigur în ceea ce privește îngrijirea părului și nu numai. S-a demonstrat faptul că aceasta nu oferă riscuri de niciun fel și de aceea nu ar trebui să ne facem griji în privința utilizării ei.

Pentru a ne bucura de cele mai bune rezultate și pentru ca acest ingredient să nu producă nemulțumiri în vreun fel, este recomandat să ținem cont de câteva aspecte importante precum:

  • Folosirea glicerinei pe pielea deteriorată este nerecomandată
  • Din cauza consistenței sale lipicoase, se recomandă combinarea acestei substanțe cu apă sau cu alte uleiuri pentru a preveni apariția părului gras
  • În cazul utilizării instrumentelor de coafat, se recomandă folosirea moderată a gliceinei. Acest ingredient intensifică căldura provocată de instrumentul de coafat și nu este deloc benefic firului de păr.

Cum putem folosi glicerina pe păr?

Acest ingredient este deseori utilizat în produsele de îngrijire, lucru ce ne ajută la introducerea sa în rutina noastă. În situația în care dorim ca beneficiile aduse de glicerină să apară cât mai rapid, iar rezultatele să fie la nivelul așteptărilor, ar fi bine ca aceasta să fie achiziționată în varianta sa pură. În funcție de concentrație, glicerina trebuie diluată pentru a nu provoca efecte nedorite.

În funcție de preferințele fiecăruia, glicerina poate fi folosită sub formă de spray, mască, introdus în propriul balsam de păr (doar în cazul în care balsamul nu conține deja glicerină), aplicat înainte de spălare în combinație cu alte uleiuri pentru a-l dilua sau aplicat după spălare alături de aloe vera pentru un efect de mască/balsam.

Surse:

Healthline – https://www.healthline.com/health/glycerin-for-hair#diy-ideas

Byrdie – https://www.byrdie.com/glycerin-for-hair-5089999

Doftoria.ro – http://doftoria.ro/glicerina/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân