„Foilayage” sau “părul sărutat de soare”: cea mai nouă tehnică de colorare a părului creează nuanțe amețitoare

  • Publicat:
  • Actualizat:
„Foilayage” sau “părul sărutat de soare”: cea mai nouă tehnică de colorare a părului creează nuanțe amețitoare

Luminozitate, jocuri de lumini, raze de soare oglindindu-se în părul tău – grație noilor tehnici și produse de colorare, anul acesta, look-urile în trend se obțin cu #Foilayage (sau Foilyage). Această tehnică are la bază vopseluri fără amoniac, punând accentual pe frumusețea naturală.

Foilayage sau Foilyage este cea mai nouă tehnică de colorare a părului care propune un mix între tehnica șuvițelor realizate cu folii de aluminiu și tehnica de Balayage.

Sunt două tehnici combinate cu scopul de a crea un rezultat mai luminos, cu șuvițe mai deschise, păstrând în același timp aspectul natural.

Când și de ce să optezi pentru Foilayage?

Dacă vrei șuvite deschise, cât mai aproape de rădăcină, atunci Foilayage este alegerea perfectă pentru tine. Noua tehnică poate fi utilizată atât pe păr natural, cât și pe păr vopsit, dar după decolorarea părului, specialiștii recomandă aplicarea de vopsea fără amoniac.

Elementul cheie al acestui nou look este modul în care hairstilistul aplică foliile. Iată: dacă, în cazul șuvițelor decolorate clasic, coloristul aplica vopseaua de la rădăcină până la vârfuri, în cazul foilayage-ului, secțiunea de păr pe care se lucrează, este pictată cu grija, adesea, lăsându-se rădăcinile necolorate sau aplicând vopseaua într-un anumit unghi. Foliile accelerează procesul de decolorare și creează un rezultat mai deschis și mai luminos. Rezultatul final este plin de luminozitate, strălucire și suprapuneri de culoare pe toată lungimea părului.

Foilayage creează culori fabuloase, în toată zona de blonduri, care lasă părul suplu, vibrant și plin de o strălucire multidimensională”, mărturisește Dudu Cumpăt, stilist Londa Professional.

Foilayage este una dintre tehnicile de colorare cel mai ușor de întreținut. Atuul ei: părul arată bine și după ce a crescut, pentru că lumina pune în valoare suvițele, iar nuanțele sunt mereu un spectacol.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan