Tunsori și coafuri care te întineresc

Coafuri și tunsori recomandate de stiliști care te fac să arăți mai tânără.
  • Publicat:

Nu doar culoarea părului îți poate oferi un look mai tineresc, ci și tunsorile sau felul în care îți stilizezi părul. Vrei să dai timpul înapoi cu măcar câțiva ani? Hairstiliștii Wella Professionals îți dezvăluie câteva coafuri care sigur te vor ajuta în acest demers.  

Bobul „WAVY”

Atunci când tunzi părul „în scări”, riști să obții un look învechit, chiar dacă porți în acel moment o nuanță de păr la modă. Cum poți repara această greșeală? Cu niște onduleuri lejere în zona bărbiei, care să te ducă cu gândul la zilele însorite de vară, dar care sunt actuale pe tot parcursul anului. Pentru un look de acest gen aplică mai întâi EIMI Root Shoot pentru fixare, apoi usucă părul în sensul opus, astfel încât va lua o formă naturală. Odată uscat, creează niște onduleuri ușoare cu ajutorul unui instrument de styling pe care îl ai la îndemână, apoi pulverizează un fixativ ușor, pentru fixare și finisare. (coafură din imagine a fost realizată de Florian Radu)


(coafură din imagine a fost realizată de Florina Vătafu)

PIXIE – Tunsoarea perfectă

Pentru persoanele care s-au săturat de utilizarea îndelungată a foehnului sau a produselor de stilizare care țin în frâu o podoabă capilară bogată, stiliștii recomandă o tunsoare pixie. Nu doar că întinerește pe orice o poartă, dar este și ușor de întreținut sau stilizat.

Alege bine stilistul care te va tunde, e important ca părul să fie tuns în straturi pentru puțin volum. Această tunsoare se întreține cu ceară mată sau puțin gel de păr pe vârfuri care va oferi și puțină strălucire. (tunsoarea din imagine a fost realizată de Alina Călin)

Bretonul crescut

Hairstyling-urile care încadrează fața sunt printre cele mai recomandate persoanelor care își doresc un look mai tânăr. Astfel, un breton și câteva șuvițe lejere pe lângă obraji vor oferi acel boost de energie de care acest gen de look are nevoie. În plus, sunt și ușor de obținut. Pe măsură ce bretonul va crește, se poate separa cu o cărare la mijloc pentru un look nou, care poate fi stilizat în doar câteva minute.

Un păr de lungime medie

Uneori, dacă părul crește prea mult, poate căpăta un look dezordonat. Firele par mai subțiri și mai casante. Ceea ce se va întâmpla la un moment dat, deoarece producția de sebum va încetini. Din acest motiv, unul dintre lucrurile cele mai înțelepte pe care le poți face atunci când îți doreșți un styling proaspăt și tineresc este să îți tunzi pletele până la umeri. Ai să vezi că rezultatul va fi unul de-a dreptul spectaculos; părul e mai ușor, mai viu, mai strălucitor și cu mai mulț volum, desigur, doar ai scăpat de o greutate în plus. Asigură-te că îngrijirea ulterioară este cea corectă, folosește un șampon hrănitor, o mască de netezire din aceeași gamă, iar la final, pentru un plus de vitalitate, adaugă puțin Frizz Control Cream. (coafură din imagine a fost realizată de Tudor Calaceanu)

Bucle glossy

Scăderea producției de sebum poate afecta și mai tare părul ondulat deoarece lipsa acesteia nu face decât să usuce vârfurile. Chiar și așa, prin tundere regulată îți poți păstra podoaba capilară sănătoasă și cu un aer tineresc. Nu uita de îngrijire, poți opta pentru produse special dedicate părului creț precum cele din colecția NutriCurls în care găseșți produse pentru curățare delicată. Nici stylingul nu trebuie făcut la întâmplare, îți recomandăm să folosești EIMI Curlixir Balm de la rădăcină și până la vârfuri înainte de uscarea cu foehnul, apoi amestecă în palme o cantitate mică de ulei de coafare și finisare cu puțin spray cu efect antistatic pentru bucle și aplică-le ușor pe șuvițele uscate. (coafură din imagine a fost realizată de Andreea Simon)

Bobul tuns gradual

Modern, fără să fie prea trendy sau învechit, un bob tuns gradual oferă o stuctura lejeră oricărui tip de păr. Vorbim despre un tuns delicat, nu o tăiere bruscă, care începe de la spate, unde se află cea mai scurtă secțiune și coboară în față, într-un unghi de 45°. Acest gen de tunsoare este pusă în valoare cel mai bine de niște valuri ușoare pe care le poți ține sub control cu puțin fixativ flexibil care oferă și protecție împotriva umidității. (coafură din imagine a fost realizată de Tudor Calaceanu)

Cocuri elegante

O coafură elegantă nu înseamnă neapărat un styling de ocazie. Un coc lejer, prins ușor neglijent, poate oferi oricui un look tineresc, relaxat. Însă, pentru evenimente speciale la care coafura ta trebuie să reziste câteva ore, încearcă în coc puțin mai strâns la început, iar pe parcurs scoate ușor din șuvițe. (coafură din imagine a fost realizată de Mihai Badin)

Coadă de cal prinsă la ceafă

Pentru că este aprope imposibil să obții acasă un styling la fel de reușit că unul în salon, o coadă de cal prinsă la ceafă este o alegere fresh, ușor de obținut de către oricine. Ca un artificiu, dacă vrei ceva mai elaborat, încearcă să strângi părul astfel încât să obții puțin volum în creștet. (coafură din imagine a fost realizată de Ionela Chiriac)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân