Eye make-up

Indiferent ca sunt albastri, caprui, negri sau verzi, ochii au fost intotdeuna un aspect foarte important al imaginii noastre. Ei ne ajuta sa ne faurim o parere despre personalitatea si emotiile persoanelor din jurul nostru.
  • Publicat:
Eye make-up
Eye make-up

Indiferent ca sunt albastri, caprui, negri sau verzi, ochii au fost intotdeuna un aspect foarte important al imaginii noastre. Ei ne ajuta sa ne faurim o parere despre personalitatea si emotiile persoanelor din jurul nostru. De asemenea, ochii pot fi un instrument puternic de seductie, atunci cand vine vorba de priviri ascunse. Ochii ofera chipului o alura specifica. De altfel, ei sunt partea cea mai expresiva a figurii cuiva.  Pentru a-i scoate si mai mult in evidenta, puteam folosi mascara, eyeliner si fard pentru ochi.

Fardul pentru ochi
Se gaseste in mare varietate pe piata. Daca nu resusesti sa cumperi exact nuanta dorita, ai posibilitatea sa combini mai multe culori. De asemenea, poti sa adaugi si pudra irizanta, pentru a conferi accente translucente machiajului. Intotdeauna e bine sa aplicati un strat fin de pudra inaintea fardului. Fardul lichid, sub forma de batoane, este mult mai simplu de utilizat, de multe ori irizat, permite aplicarea lui pana aproape de marginea sprancenei, ceea ce ofera volum si stralucire. Culorile foarte puternice nu sunt cea mai buna alegere, mai ales daca nu esti obisnuita sa te machiezi strident. E bine sa aplici un fard translucent, un fard cu nuanta calda, usor sidefat, care sa se potriveasca vestimentatiei din ziua respectiva.

Rimelul
Cand vine vorba de mascara, e bine sa tii cont nu doar de firma producatoare si de ofertele de ultima ora. Iar asta pentru ca, indiferent daca lungeste, ingroasa  sau intoarce genele, rimelul cel mai indicat este acela care ti se potriveste tie cel mai bine. Alege-ti culoarea preferata, si ia in considerare tipul de gene pe care il ai. Cu atat de multe variante cromatice la indemana, este de recomandat sa-ti imbogatesti trusa de machiaj cu nuante noi, pentru a-ti schimba look-ul cat mai des. E important sa stii ca pentru efect maxim, ar trebui sa aplici doua straturi de mascara. Totusi, inainte de a repeta operatiunea, ai rabdare sa se usuce primul strat.

Eyeliner-ul
Culoarea aleasa este bine sa fie mai inchisa decat nuanta ochilor. Linia machiajului trebuie sa fie exact atat de groasa sau de subtire cum permite marimea pleoapei tale superioare. Daca pleoapa este ingusta, linia trebuie sa fie foarte subtire, si respectiv suficient de groasa, in caz contrar. Trebuie sa fii atenta in cazul in care folosesti un eyeliner lichid, tus, deoarece acesta se poate intinde dincolo de linia trasata de tine. Solutia ar fi sa aplici un strat subtire de pudra inante de a desena conturul ochiului. In cazul in care ochii sunt mari si expresivi, nu se recomanda ca linia conturului sa depaseasca marginea ochiului. Daca ochii nu sunt foarte mari, e bine sa trasam linia dincolo de marginea ochiului, fara a exagera.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Se poarta oja dark
Se poarta oja dark
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân