Este important sa-ti ingrijesti corect pielea

Examinarea tegumentelor este esentiala, de ea depinde foarte mult cat va fi de afectat in timp aspectul pielii. Daca in adolescenta pielea este ca un bob de strugure, la 60 de ani de ani acesta se transforma intr-o stafida.
  • Publicat:
Este important sa-ti ingrijesti corect pielea
Este important sa-ti ingrijesti corect pielea

Examinarea tegumentelor este esentiala, de ea depinde foarte mult cat va fi de afectat in timp aspectul pielii. Daca in adolescenta pielea este ca un bob de strugure, la 60 de ani de ani acesta se transforma intr-o stafida. Pentru a intarzia acest deznodamant inevitabil afla ce tip de piele ai, consuma alimente bogate in substante si petrece mai mult timp in aer liber.

Este vara si ai toate motivele din lume sa te simti in largul tau. Povara hainelor multe si grele e deja istorie, pe cand tinutele lejere te imbie si iti pun in valoare silueta. Acea silueta de care insa trebuie sa te preocupi. Produsele pentru ingrijirea corpului, in special al decolteului, sunt necesare pentru pastrarea fermitatii si elasticitatii pielii, indiferent de varsta.

Este ideal sa folosesti un produs de ingrijire a pielii dupa fiecare dus. Crema sau lotiunea de corp se aleg in functie de tipul de piele. Pentru o piele normala, poti alege o lotiune de corp cu o textura lejera. In schimb, pentru o piele uscata, este recomandat laptele sau uleiul de corp cu putere de hidratare maxima.

Dar pielea catifelata cu alimentatia potrivita se mentine. Cu varsta, necesarul caloric este in scadere, dar cerintele nutritionale sunt in crestere. Prin urmare, trebuie valorificata fiecare calorie prin consumul de cereale integrale, leguminoase, produse lactate degresate, fructe si legume si portii mici de carne foarte slaba.

Ideal ar fi spun nutritionistii sa finalizezi o masa alcatuita din legume calite cu un bol de fructe de padure. Nu rata insa nici cea mai mica ocazie de a face miscare. Daca esti foarte ocupata, pentru o forma fizica de invidiat e important sa intelegi ca tot ceea ce iti pune corpul in miscare conteaza.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
De cate cosmetice are nevoie o femeie?
De cate cosmetice are nevoie o femeie?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân