Epilarea inghinala (pubiana): sfaturi despre epilarea zonei intime

Cel mai bine este sa te razi in directia de crestere a firelor de par pentru a evita firele crescute sub piele.
  • Publicat:
Epilarea inghinala (pubiana): sfaturi despre epilarea zonei intime
Epilarea pubiana: sfaturi despre epilarea partilor intime

Exista mai multe tehnici de a scapa de parul pubian. Epilarea cu ceara si tratamentele cu laser sunt dintre cele mai populare atat printre femei, cat si printre barbati, dar majoritatea prefera sa foloseasca aparatul de ras.

Zona din jurul partilor private este foarte sensibila si multe persoane au o senzatie neplacuta cand trebuie sa scape de firele nedorite.

 

  • Inmoaie pielea cu apa calda

Inainte sa iti indepartezi parul pubian, cel mai bine este sa iti inmoi pielea in apa calda facand o baie sau un dus fierbinte. Exista multe modalitati de a-ti „aranja” parul pubian – te poti gandi la ele cat timp stai in cada cu apa.

  • Cele mai bune pozitii pentru epilarea inghinala

Aseaza-te pe un scaun tinandu-ti picioarele mai sus de talie sau stai pe marginea cazii cu un picior sprijinit de marginea acesteia si unul inauntru, ori stai in cada si departeaza-ti picioarele sprijinindu-le de marginea cazii.

  • Misca aparatul de ras in directia cresterii firelor de par

Cel mai bine este sa te razi in directia de crestere a firelor de par pentru a evita firele crescute sub piele.
Nu este recomandabil pentru femei sa se epileze in timpul menstruatiei deoarece zona din jurul vaginului este mai sensibila in aceasta perioada.
Daca o faci oricum, poarta lenjerie din bumbac deoarece lipsa circulatiei aerului si hainele prea stramte cresc riscul firelor de par crescute sub piele.

  • Foloseste multa spuma sau gel de ras

Daca pielea ta este sensibila, pune putina gheata chiar inainte de a indeparta parul pubian, va functiona ca un anestezic local. Foloseste multa spuma sau gel pe zona care urmeaza sa fie rasa si asteapta putin sa inmoaie pielea. Epilarea cu aparatul de ras pe o piele uscata poate cauza infectii, iritare sau durere.

  • Foloseste gheata si crema

Dupa ce te-ai ras, poarta lenjerie lejera pentru a evita iritarea pielii. Foloseste o lotiune speciala „dupa epilare”, rolul ei este sa calmeze pielea, dar are si efect hidratant. Daca ai mancarimi, incearca sa le ameliorezi punand cuburi de gheata.

Sursa: intimatemedicine.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”