Dr. Nico Ferariu: „Cred că bucuria este primul beneficiu pe care l-am observat la pacientele cu Mommy makeover” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:
Dr. Nico Ferariu:

Sarcina poate lăsa urme vizibile pe corp, multe dintre femei necesitând în general o perioadă de recuperare destul de lungă. Sportul poate veni în ajutorul proaspetelor mămici care își doresc să revină la aspectul fizic de dinainte de sarcină, dar mai mult decât orice ajută tehnicile de chirurgie plastică combinate, recomandate în funcție de fiecare problemă în parte.

Mommy Makeover este o combinație specializată de proceduri cosmetice de conturare a corpului, pentru a rezolva problemele comune cu care se confruntă femeile care trec prin sarcină și alăptare.

Astăzi aflăm tot ce este necesar sa știm despre Mommy Makeover de la Dr. Nico Ferariu, Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă.

Mommy Makeover: Remodelarea corporală care crește calitatea vieții și respectul de sine

CSID: Dna Ferariu, cui se adresează setul de proceduri Mommy Makeover?

Dr. Nico Ferariu: Intervențiile chirurgicale din mommy makeover se adresează femeilor. Fie doamnelor care au născut, poate au alăptat, poate nu, nu este obligatoriu, fie doamnelor trecute de prima tinerețe, cu fluctuații mai mici sau mai mari în greutate. Știm că sarcina lasă câteodată urme la nivelul corpului, cum ar fi ptoza mamară- sânii căzuți, asimetrii mai mult sau mai puțin importante ale sânilor, abdomen fără tonus, cu exces de grăsime sau șorț abdominal. Aceste aspecte sunt evaluate fiecare în parte şi împreună şi pot fi corectate în timpul aceleiași operații.

La fel, trecerea anilor, fluctuațiile în greutate, perioada de menopauză, aşadar multe pot fi cauzele modificărilor aspectului fizic tineresc şi armonios.

CSID: Care sunt punctele de luat în considerare înainte și după estetica maternității?

Dr. Nico Ferariu: Eu îmi sfătuiesc pacientele să îşi trăiască perioada maternității cu relaxare şi cu bucurie. Atunci când această perioadă s-a încheiat, vreau să ştie că organismul are nevoie de aproximativ un an să-şi revină la o stare fiziologica similară cu cea de înainte de sarcină. Mă refer aici la timpul necesar pentru a scăpa de kilogramele în plus, în primul rând, dar şi condițiile fiziologice au nevoie de timp şi posibil de tratament şi de alimentație echilibrată pentru corecție, de exemplu anemia.

Dacă pacienta alăptează, atunci vreau să ştie că putem planifica operația după aproximativ şase luni din momentul în care a încetat alăptarea. Aşadar, dacă nu am răbdare, pot veni la un consult, pentru o discuție cu chirurgul, cu siguranță acesta îmi va explica cu răbdare de ce trebuie să mai așteptăm puțin.

Perioada aceasta necesită răbdare, relaxare şi înțelegerea faptului că este un proces fiziologic normal, deci trebuie să-i acordăm timp.

CSID: Ce beneficii și rezultate aduc cu sine procedurile?

Dr. Nico Ferariu: Intervențiile chirurgicale din mommy makeover redau fermitatea, volumul şi aspectul frumos conturat al sânilor, suplețea taliei, tonusul abdomenului.

Tehnica mea chirurgicală de mommy makeover implică tehnologia cea mai avansată de lipoaspirație, asistată Vibrasat Pro, cu care aspir țesutul adipos în exces cu precizie şi blândețe, pentru a contura talia, şoldurile, abdomenul anterior şi conturul sânilor cu prelungirea lor axilară, urmată apoi de tenoplicatura mușchilor drepți abdominali, pentru un abdomen extra tonifiat şi plat.

(…) Înainte să închei abdominoplastia aplic o tehnică de sutură a lamboul abdominal care mă ajută la vindecare fără complicații, quill suture cu fire speciale absorbabile.

Cred că bucuria este primul beneficiu pe care l-am observat la pacientele cu mommy makeover. Acesta este beneficiul suprem, bucuria unei noi siluete, a unui aspect ferm, întinerit şi armonios.

CSID: Ce recomandări postoperatorii și de recuperare exista în urma intervențiilor?

Dr. Nico Ferariu: Recomandările mele postoperatorii sunt foarte stricte şi le revizuim la fiecare întâlnire. Le recomand să doarmă în primele zile cu o pernă sub genunchi şi cu trunchiul ridicat la 30 de grade, sā aplice gheață doar pe zonele pe care le indic eu înainte de externare, să respecte programul de controale postoperator şi să nu uităm de îmbrăcămintea compresivă timp de 4 săptămâni. Revizuim şi alimentația, e bine de știut că o dietă bogată în aminoacizi și proteine mă ajută să mă vindec mai repede. La fel aportul de lichide, vitaminele şi grăsimile.

Tratamentul medicamentos postoperator este la fel de strict, antiinflamator şi antilagic, pentru recuperare uşoară şi confort.

CSID: Cum arată candidatele ideale pentru Mommy Makeover? Si spuneti-ne si daca pacientele mai pot avea copii dupa aceste proceduri?

Dr. Nico Ferariu: Candidata ideală este orice doamnă care este nemulțumită de aspectul sânilor şi al abdomenului. E bine de ştiut că după recuperare le încurajez să înceapă o activitate sportivă, că stilul de viață echilibrat previne un nou exces în greutate şi astfel modificări ale siluetei şi ale tesutului cutanat.

Le recomand pacientelor mele să încheie etapa maternității programate, deoarece noi sarcini vor modifica rezultatul postoperator. Bineînțeles că mai pot avea copii, doar că e posibil să aibă nevoie de noi intervenții chirurgicale estetice după.

(…) De asemenea, dacă doresc o nouă sarcină în viitor, nu recomand ajustarea diastazis-ului drepților abdominali. Fiecare pacientă este unică, deci gândesc și efectuez operația diferit şi potrivit fiecărui caz.

La fel ca orice altceva în viața noastră, în mommy makeover există multe aspecte ale aceleiași situații şi îmi place să le abordez pe fiecare în parte, astfel încât rezultatul să fie în primul rând sigur, apoi cel mai bun rezultat posibil.

Citește și: Ridicarea sânilor după naştere: află totul despre această procedură de înfrumuseţare!

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân