Dermabraziunea pentru păr, îngrijire de top

Am încercat luna aceasta un serviciu inovator de exfoliere a pielii... capului. Deci nu are nicio legătură cu tenul, ci cu podoaba capilară.
  • Publicat:
Dermabraziunea pentru păr, îngrijire de top

Am încercat luna aceasta un serviciu inovator de exfoliere a pielii… capului. Deci nu are nicio legătură cu tenul, ci cu podoaba capilară.

Pentru că, se pare, un scalp bine exfoliat ajută la regenerarea părului. Un tratament care poate da dependenţă. V-am făcut curioase?

Da, da, ştiţi deja că podoaba mea capilară nu este punctul meu forte. Că, din cauza stresului, a poluării şi a alimentaţiei dezechilibrate, îmi cade părul, iar firele s-au subţiat şi rărit. Am aflat că o dermabraziune a scalpului ar putea să mă ajute la o întărire a firelor de păr, plus o regenerare considerabilă.

Aşa că nu am ezitat nicio clipă când am fost invitată să testez dermabraziunea pentru scalp, mai ales că ştiam conceptul Nioxin şi îl încercasem anterior. Plus că mi s-a părut interesant să aflu pe pielea capului meu cum se simte exfolierea scalpului. Nu neg că şi beneficiile enumerate sârguincios la telefon de Diana Cotoros – unul dintre oamenii în care am mare încredere – m-au îndemnat să-mi pun scalpul la bătaie.

Ce este

Scalp Renew este un tratament de exfoliere a pielii capului care ajută la regenerarea suprafeţei capului, îndepărtează sedimentele depuse în jurul firului de păr şi ajută la întărirea acestuia. Acţionând ca un tratament facial, Scalp Renew Dermabrasion dizolvă la propriu orice impuritate aflată în apropierea firului de păr şi, pătrunzând în profunzimea dermului, hidratează şi hrăneşte pielea capului. Rezultatul? Un scalp mai curat, pe care firele de păr cresc mai uşor, se întăresc, se înmulţesc.

Pentru că, exact ca şi în cazul dermabraziunii faciale, sunt înlăturate celulele moarte din jurul foliculilor, fiind “eliberate” acele fire de păr ce nu puteau creşte din cauza acestora. În urma tratamentului, se accelerează regenerarea pielii capului (studiile arată că pielea tratată cu acest produs se regenerează într-un timp cu 34% mai rapid decât pielea netratată). Aplicat la o lună, o lună şi jumătate (în funcţie şi de problemele găsite în urma analizei cu Nioscope-ul), acest tratament are un efect anti-aging atât asupra pielii capului, cât şi a părului, în totalitate.

În ce constă

Serviciul de exfoliere se face doar la salon, de către un specialist. Cea care m-a iniţiat în tainele dermoabraziunii capilare a fost Alina Rau, de la The Studio Wella România. Primul pas al ritualului constă în analiza amănunţită a scalpului şi a firelor de păr cu Nioscope, un aparat cu o cameră ce măreşte de 200 de ori şi îţi arată în timp real pe monitorul unui laptop pielea capului şi firele de păr.

Dispozitivul îţi permite să afli cât de sănătos este părul şi cum se prezintă scalpul. După câteva minute în care Alina a privit cu atenţie în monitorul laptopului unde mi se vedea pielea capului mărită – de puteai observa fiecare imperfecţiune a scalpului, fiecare aglomerare de celule moarte din jurul foliculilor, fiecare fir de păr mărit de 200 de ori – a tras câteva concluzii.  Nu înainte ca eu să mă mir de cum arată părul meu văzut atât de aproape. M-a urmărit o vreme imaginea mărită cu foliculii mei translucizi!

Diagnosticul a fost unul care m-a bucurat, în sensul că am aflat că am un scalp sănătos, normal, cu mici zone unde are tendinţa de a se înroşi (tendinţă normală într-o perioadă caniculară ca cea în care am făcut eu experimentul). În urma analizei cu acest aparat, în funcţie de problemele depistate, specialistul poate să recomande unul sau mai multe tratamente cu Scalp Renew (lunar, la o lună şi jumătate în funcţie de problemele întâlnite: scalp gras, sensibil, foliculi inactivi, scalp încărcat şi foliculi astupaţi, păr vizibil rupt de la nivelul scalpului.

Apoi, a urmat pasul cel mai important, aplicarea produsului de curăţare puternică. Alina a aplicat pe cărări (exact ca atunci când te vopseşti) Scalp Renew Demabrasion, apoi a masat uşor scalpul cu mişcări circulare, timp de un minut. Senzaţia este una foarte interesantă, ca o senzaţie de răcorire instant. Am stat cu produsul pe păr timp de 10-15 minute, apoi Alina mi-a oferit un tratament customizat exact pe nevoile mele.

Deşi scalpul e sănătos, nu aveau cum să  îmi dispară problemele legate de păr şi căderea şi subţierea lui, aşa, ca prin farmec. Ea a ales Sistemul 4 de la Nioxin (şampon, balsam şi tratament) pentru cădere puternică şi vizibilă a părului tratatat chimic. După coafare, părul a arătat mult mai bine, mai hidratat, hrănit în profunzime şi a căpătat o strălucire aparte. Am rămas o vreme cu senzaţia de răcorire – ce contrasta puternic cu căldura toridă din Bucureşti, în acea perioadă.

Unde? The Studio (str. Dr. Felix nr.55)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”