Cum se hidratează corect pielea?

Nu vă lăsaţi amăgite de sezonul cald. Faptul că vă simţiţi pielea uşor umedă aproape tot timpul nu are legătură cu hidratarea, ci cu deshidratarea. Aşadar, vara aveţi nevoie de un aport suplimentar de apă atât pentru întregul organism cât şi pentru cel mai întins organ al corpului, pielea.
  • Publicat:
Cum se hidratează corect pielea?

Nu vă lăsaţi amăgite de sezonul cald. Faptul că vă simţiţi pielea uşor umedă aproape tot timpul nu are legătură cu hidratarea, ci cu deshidratarea. Aşadar, vara aveţi nevoie de un aport suplimentar de apă atât pentru întregul organism cât şi pentru cel mai întins organ al corpului, pielea.

În anotimpurile extreme – iarna şi vara- sunteţi supuşi unor condiţii meteorologice care inevitabil usuca pielea. Este momentul în care stratul cel mai superficial al pielii îşi pierde din putere. Pielea nu mai rămâne elastică, începe să se apere mult mai slab decât atunci când era hidratată.

Pe timpul verii, riscurile devin enorme în cazul deshidratării. Astfel, o piele uscată este mult mai expusă efectului distructiv al ultravioletelor, care determina deshidratare continuă. Vă aflaţi astfel într-un cec vicios care are drept rezultat deshidratarea cutanată extremă.

Hidratarea nu înseamnă transpiraţie

În plus, nu vă păcăliţi de faptul că transpiraţi mult şi pielea e acoperită de apă. Vorbim despre un fenomen de deshidratare, deci pierdeţi suplimentar apă din cauza temperaturilor ridicate. Să facem un bilanţ. Pierdeţi apă din cauza soarelui puternic, din cauza temperaturilor ridicate, iar în interior din cauza aerului condiţionat. Şi acesta usucă suplimentar tegumentele.

Cum îmi apăr pielea?

Indiferent de perioada zilei, pulverizaţi pe suprafeţele cutanate care nu sunt protejate de haine apă termală. Conţin inclusiv săruri de hidratare. În plus, când începeţi ziua, nu plecaţi de acasă fără să vă aplicaţi creme hidratante. Acestea trebuie să conţină optim apă termală, vitaminele A şi E, care sunt antioxidanţi puternici şi eficienţi în lupta împotriva ultravioletelor.

Crema mai trebuie să aibă în compoziţie lipide specifice pielii (glicerină şi alantoină şi un factor de protectţie solară de 30 în cazul persoanelor şatene şi de 50 în cazul persoanelor cu pielea deschisă.

Nu uitaţi de apă!

Dar în ciuda acestor artificii cosmetice, pielea va suferi dacă hidratarea internă este incorectă. În timpul verii, veţi dubla cantitatea de apă necesară în mod normal. Aşadar, vorbim în medie de 4 litri în loc de 2.

Doar în felul acesta, bariera hidrolipidică va fi refăcută în permanenţă din interior, chiar dacă e afectată de factorii externi. Astfel, pielea se va apăra corect şi de ultraviolete. În perioada verii evitaţi pe cât posibil băuturile care deshidratează . Este vorba de cafea şi bere, doi din cei mai mari consumatori ai apei din organism.

Pe lângă apă e indicat să consumaţi ceai verde, pentru că reţine lichidele în interiorul corpului şi are cantităţi mari de antioxidanţi. Şi aveţi grijă la apa pe care o consumaţi. Ideal ar fi o apă microbiologic pură, fără nitriţi, nitraţi (care se constituie drept contaminanţi), şi fără o cantitate mare de sodium. Nitriţii şi nitraţii prezenţi în alimente sau în apă, prin acumulare, au potenţial cancerigen mare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Scapă de mătreaţă în mod natural
Scapă de mătreaţă în mod natural
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân