Cum sa ne bronzam fara… soare

Confirmarile recente referitoare la efectele periculoase ale expunerii la ultravioletele din saloanele de bronzare sau la soare au starnit panica printre foarte multi oameni. Mai afectati au fost insa cei nedezlipiti de lampa UV. Cu toate acestea, celor i
  • Publicat:
Cum sa ne bronzam fara... soare
Cum sa ne bronzam fara... soare

Printre persoanele foarte incantate de gaselnita autobronzantelor se numara si cei care au contraindicatii la expunerea la soare – sufera de fotodermatoze, vitiligo, psoriasis, lupus eritematos etc. Dermatologii sustin ca nu exista contraindicatii, nici macar in cazul viitoarelor mamici. Industria acestor produse nu a stat degeaba in ultimii ani. Piata s-a diversificat, iar ingredientele principale sunt: DHA (dihydroxyacetona si eritruloza). Aceste molecule chimice reactioneaza cu aminoacizii dintr-un strat superficial al pielii si produc acest efect de bronzare fara soare.

Lotiuni pe nuante…
Acum, chiar si in saloanele noastre de infrumusetare exista posibilitatea adaptarii nuantelor acestor lotiuni in functie de coloratia initiala a pielii, cum ar fi bronzul nordic sau spaniol. De asemenea, exista si aparate speciale, asemanatoare unui pistol de vopsire, care asigura o pulverizare rapida si uniforma a autobronzantului pe intregul corp in maximum zece minute. Din pacate insa, coloratia nu tine decat pana la eliminarea celulelor superficiale –  4 pana la 7 zile, in functie si de „insistenta” cu care persoana respectiva contribuie la grabirea exfolierii.
 
Autobronzante in ton cu pielea curata
Pentru ca efectul sa fie dublat, pielea trebuie curatata perfect si uniformizata, prin efectuarea unui gomaj, eventual dupa o baie de aburi. Inainte de procedura, specialistii recomanda o crema hidratanta ce satureaza celulele epiteliale cu apa, facand si mai usoara aplicarea cremei autobronzante in mod uniform. Dupa aplicarea cremei (manual sau cu aparatul), trebuie evitat, minimum 30 de minute pana la 3 ore, contactul cu hainele sau cu apa. Expunerea ulterioara la soare nu are nici un efect asupra lotiunii. Atentie! Pielea nu este protejata, fiind absolut necesara lotiunea sunscreen.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”