Cum să îngrijești părul creț

Părul creț este greu de întreținut, oricât de frumos ar fi. Așadar, iată câțiva pași care să te ajute să-l îngrijești și să menții un aspect sănătos.
  • Publicat:
Cum să îngrijești părul creț
Cum să îngrijești părul creț

Oricât ar fi de frumos, părul creț este și greu de îngrijit, iar asta pentru că este mai predispus deteriorării față de un păr drept. În primul rând, părul creț nu este atât de hidratat, deoarece foliculii de păr au o formă ovală ceea ce face dificilă traversarea uleiurilor naturale produse de scalp către vârfuri pentru o hidratare intensă. Pe lângă asta, vorbim și de o compoziție diferită de proteină: este mai bogat în glicină și aminoacizi serină față de părul drept.

Cum să ai grijă de părul creț sau ondulat

Pasul 1: Curățare și balsam

Trebuie să ai în vedere tipul de păr pe care îl ai. Dacă buclele tale sunt foarte strânse, ideal este să-l șamponezi o dată pe săptămână, dar dacă vorbim de o textură mai lejeră a firului de păr, îl poți curăța de două sau de trei ori pe săptămână. Dacă părul este foarte uscat, spală-l de cel mult două ori pe săptămână. Spălat în exces, se poate dezechhilibra producția de sebum. După spălare nu uita să aplici balsamul pe vârfuri și lungimi pentru o textură fină. În plus, acest pas te ajută să descurci părul mai ușor.

Pasul 2: Părul creț trebuie pregătit

Cu ajutorul unui prosop cu microfibră încearcă să elimini excesul de apă din păr, cu mișcări de tapotare. Aplică un balsam leave-in de la rădăcini spre vârfuri cu ajutorul degetelor.

Pasul 3: Stilizează-l

Cel mai bun mod de a obține un păr creț fără cusur este să folosești un difuzor atașat la uscătorul pentru păr. În felul acesta oferi buclelor o formă, dar încearcă să te abții să stai cu mâna prin păr pentru a nu aduce modificări.

Pasul 4: Menține-l

Între spălări, poți aplica apă pe păr cu ajutorul unui pulverizator, iar mai apoi să aplici un produs leave-in pentru hidratare. Înainte de culcare, ține părul în cozi împletite sau coc și dormi pe așternuturi din mătase. La fiecare două săptămâni aplică un tratament care să hrănească părul și structura internă a firului de păr.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cearcănele, o nouă modă
Cearcănele, o nouă modă
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân