Cum să ai grijă de păr și piele vara

O pălărie de soare din paie va ajuta la păstrarea sănătății părului vara.
  • Publicat:
Cum să ai grijă de păr și piele vara
Vara organismul are nevoie de cel puțin 2, 3 litri de apă zilnic, foto Shutterstock

În fiecare an, căldura verii are un impact semnificativ asupra pielii și părului. Așadar, hidratarea se impune atât interior cât și la exterior. Și dieta este importantă. Am stat de vorbă cu experți în frumusețe despre gesturi simple care ajută la îngrijirea pielii. 

Fără apă nu putem trăi. Așadar apa este vitală pentru organism, este cel mai important ingredient în țesutul sănătos al pielii. Ne menține pielea catifelată, moale și strălucitoare. Câtă apă să bem vara? Minim 2-3 litri pe zi. Apă, ceai, apa de cocos și sucurile proaspete sunt o modalitate bună de a rămâne hidratat. Apa este, de asemenea, foarte importantă pentru a elimina toxinele din piele prin transpirație și urină.

În ceea ce privește tenul, o cremă hidratantă este esențială pentru a ne proteja pielea în timpul verii. Puteți alege o formulă non-grasă în funcție de tipul de piele.

Părul este afectat de căldură și apa de mare sau de piscină

Băile în mare sau în piscină sunt plăcute și binevenite. Ei bine, pentru podoaba capilară în combinație cu razele soarelui poate însemna deteriorare. Spălarea zilnică pe cap poate duce la eliminarea uleiurilor naturale. Se recomandă spălarea la fiecare 2-3 zile pentru reglarea corectă a uleiurilor natural cu șampon și balsam din ingredient naturale. Evitați utilizarea dușurilor cu apă fierbinte, deoarece acest lucru vă face părul uscat și fragil.

Legume cu frunze verzi, spanac, citrice – bune pentru dieta de vară

Chiar dacă vara pare că putem mânca orice, trebuie să știți că pentru a susține în mod eficient nevoile organismului e important să se adopte o dietă echilibrată. Și nu se poate să ne hrănim doar cu înghețată sau fructe.

Pentru sănătatea părului și a pielii, mențineți o dietă sănătoasă echilibrată, un mix de vitamina C (fructe citrice), proteine (ouă, pui), acizi grași Omega 3 (quinoa, nuci și semințe), fier (legume cu frunze verzi, spanac) și vitamina A ( morcovi).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân