Salata verii Bergera – răcoroasă și sățioasă. Rețetă din Italia

Am testat o rețetă de care piemontezii sunt foarte mândri: rețeta de salată Bergera cu țelină apio, nuci și brânză.
  • Publicat:
Salata verii Bergera – răcoroasă și sățioasă. Rețetă din Italia
Salata Bergera rețetă, foto Mădălina Drăgoi

Despre preparatele culinare italienești se vorbește de bine în toată lumea. Probabil fiecare dintre noi gustă sau degustă un fel de mâncare italienesc cel puțin o dată pe lună. Pizza și pasta sunt sunt extrem de populare în toată lumea. Și dacă nu la restaurant, mulți le gătesc acasă. Evident, din milioanele de turiști care vizitează Italia unii se gândesc să redea gustul delicios al preparatelor italienești acasă la ei. În funcție de zona pe care o vizitezi, vei gusta diverse preparate.

Care mai de care mai delicioase. În general, mâncarea specific verii are rețete simple, foarte simple. Se face din ingrediente foarte proaspete și răcoroase. La cea mai recentă vizită în nordul Italie, în regiunea Piemonte am descoperit o salată extra delicioasă, răcoroasă și foarte ușor de preparat. Este vorba despre Insalata Bergera, ideală cât e vara de lungă. Piemontezii fac castroane mari căci se păstrează la frigider iar a doua zi este mult mai bună. Rețeta este ușor de replicat oriunde ați fi.

Ce ingrediente sunt necesare pentru Salata Bergera

Atunci când mergeți la cumpărături, iată ce ingrediente vă trebuie pentru a face salata Bergera. Cozi de țelină sau țelină apio (apio verde sau apio albă), brânză tip telemea nu foarte sărată, lămâi, ulei de măsline extravirgin, sare, nuci sau alune de pădure prăjite. În rețeta original brânza folosită este Robiola. Opțional se pot folosi pentru ornament roșii cherry sau chiar măsline.

salata bergera, foto Mădălina Drăgoi
După câteva ore de stat la frigider, salata Bergera este perfectă pentru a vă hrăni în zilele călduroase, foto Mădălina Drăgoi

Salata Bergera – rețetă

Ingrediente pentru 4 porții

Mod de preparare:

Se spală și se usucă bine țelina apio. Apoi se taie fin cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit. Se taie și brânza în cubulețe mici. Se pun într-un castron mare și se asezonează din belșug cu suc proaspăt de lămâie. Se pun o lingură de ulei de măsline extravirgin, sare, piper și nucile. Se lasă la frigider într-un vas acoperit cel puțin 3, 4 ore. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân