Coșurile între sprâncene: de ce apar și cum pot fi tratate?

Din fericire, este foarte ușor să scapi de ele. Iată de ce apar coșurile între sprâncene și cum pot fi ele tratate.
  • Publicat:
Coșurile între sprâncene: de ce apar și cum pot fi tratate?
Foto: envato / Coșurile între sprâncene: de ce apar și cum pot fi tratate?

Dacă ți-au apărut coșuri între sprâncene cu siguranță nu este deloc confortabil aspectul cu care te confrunți. Din fericire, este foarte ușor să scapi de ele. Iată de ce apar coșurile între sprâncene și cum pot fi ele tratate.

Coșurile între sprâncene: de ce apar?

Zona glabelară (termenul medical folosit pentru regiunea dintre sprâncene) este un loc în care apare frecvent acneea, iar asta pentru că face parte din zona T. Zona T este una dintre cele mai uleioase zone de pe față și are cea mai mare concentrație de glande sebacee.

Glandele sebacee înfundă porii și foliculii piloși producând astfel inflamațiile. Așadar, dacă acneea apare între sprâncene acest lucru se întâmplă pentru că sunt prezenți foliculii piloși. Vinovat de apariția coșurilor între sprâncene mai poate fi pensatul sau îndepărtarea firelor de păr cu ceară.

În momentul în care te pensezi sau folosești ceara între sprâncene, firul de păr este îndepărtat cu tot cu rădăcină. Înainte de a crește, acesta va crește mai întâi sub piele, apoi la suprafață. Dacă firul de păr rămâne blocat sub piele în acest proces, apar acele mici coșulețe.

De cele mai multe ori, aceste situații sunt întâlnite la persoanele cu firul de păr gros sau cu părul creț, acestea fiind mai predispuse la foliculită. Dacă pustulele sunt acompaniate de roșeață, atunci putem vorbi de seboree, care nu apare doar pe scalp, ci și la nivelul pielii de pe față, în special în zona dintre sprâncene.

Cum tratăm acneea dintre sprâncene?

Dacă ești predispusă la acnee în acea zonă, uită de pensarea sprâncenelor. Poți încerca să razi părul dintre sprâncene, astfel încât firul de păr să nu mai fie îndepărtat de la rădăcină. De asemenea, nu uita să tratezi zona cu ajutorul ingredientelor menite să trateze acneea, precum peroxid de benzoil sau acid salicilic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan