Gene magnetice: ce sunt, cum se folosesc, cum se îndepărtează

Iată cum poți să folosești gene magnetice, cum le îngrijești și, mai ales, cum le îndepărtezi.
  • Publicat:
Gene magnetice: ce sunt, cum se folosesc, cum se îndepărtează
Foto: envato / Gene magnetice: ce sunt, cum se folosesc, cum se îndepărtează

Chiar dacă avem mascara la îndemână, tot ne dorim să aplicăm genele false pentru un efect dramatic. Noua tendință și chiar cea mai populară din ultima populară este cea a genelor magnetice. Dar cât sunt de sigure acestea? Iată cum poți să folosești gene magnetice, cum le îngrijești și, mai ales, cum le îndepărtezi.

Gene magnetice: ce sunt?

Când vorbim de gene magnetice vorbim de gene false care au magneți pe banda care le susține. Pentru a le aplica, trebuie să folosești un eyeliner magnetic astfel încât ele să se atașeze și să reziste pe întreaga zi. Spre deosebire de alte gene false, acestea sunt reutilizabile și relativ ușor de îndepărtat.

Afectează sau nu genele naturale?

Genele magnetice sunt aprobate de FDA și sigure pentru a putea fi folosite. Majoriatatea genelor sunt realizate cu oxid de fier, un ingredient des întâlnit în produsele cosmetice, de îngrijire și în unele creme cu factor de protecție. În plus, nu prea există studii care să demonstreze că ar putea fi periculoase.

Chiar dacă nu se folosește un adeziv special, când folosim gene magnetice trebuie să fim atenți la sănătatea genelor naturale și la potențialele iritații care pot apărea în jurul ochilor.

Gene magnetice: potențiale riscuri

Infecții oculare. Aplică și îndepărtează genele cu mâinile curate și uscate. Nu-ți dorești să riști să te confrunți cu vreo bacterie în zona ochilor, pentru că prezența lor poate duce la apariția infecțiilor precum conjunctivită sau blefarită.

Reacții alergice. Deși sunt considerate sigure, unele persoane pot avea reacții alergice la oxidul de fier. Fă un test înainte, pe piele, pentru a vedea dacă în următoarele 24 de ore te confrunți cu vreo reacție alergică.

Pierderea genelor naturale. Dacă îndepărtezi genele magnetice într-o manieră dură sau le folosești zilnic, riști să rupi genele naturale, să te confrunți cu goluri sau chiar genele naturale să crească în diferite direcții.

Cum aplici genele magnetice?

  • Înainte de a aplica genele magnetice spală-te pe mâini.
  • Folosește eyeliner-ul magnetic și trasează o linie pe linia genelor, începând cu colțul intern al ochiului, până în colțul extern.
  • Așteaptă câteva minute înainte de a aplica genele.
  • Folosește aplicatorul pentru a le așeza pe linia genelor și voila!

Cum îndepărtezi genele magnetice?

  • Îndepărtează-le cu ajutorul aplicatorului și cu multă blândețe.
  • Aplică un demachiant pe bază de ulei pentru a îndepărta eyeliner-ul rămas folosind o dischetă demachiantă.
  • Curăță genele magnetice cu apă micelară pentru a preveni apariția bacteriilor și lasă-le să se usuce înainte de a le depozita.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân