Combate inamicii de temut ai sanatatii si frumusetii pielii

Dermatologii de peste Ocean si companiile cosmetice si-au unit fortele pentru a afla ce anume determina aceste perturbari la nivel epitelial si ce este de facut pentru a restabili echilibrul.
  • Publicat:
Combate inamicii de temut ai sanatatii si frumusetii pielii
Combate inamicii de temut ai sanatatii si frumusetii pielii
Atunci cand sistemul de aparare al pielii este afectat, automat apar cosuri, riduri, urticarii si alte iritatii. Intr-o prima faza atat cauza, cat si remediul par o necunoscuta. Nu insa si pentru dermatologii de peste Ocean si companiile cosmetice, ce si-au unit fortele pentru a afla ce anume determina aceste perturbari la nivel epitelial si ce este de facut pentru a restabili echilibrul.

Stop smoking!

Fie ca esti sau nu fumatoare, faptul ca acest obicei dauneaza pielii nu este o noutate. Expunerea frecventa la fumul de tigara, chiar si pasiv, are un efect negativ asupra raspunsului inflamator. S-a demonstrat insa ca, dupa un timp din momentul renuntarii la fumat, markerii de inflamatie s-au redus, in special cei legati de bolile de inima. Si oricum, trebuie sa simti ca e mai bine fara tigari!

Gestioneaza stresul!

Studii recente venite din Atlanta si Ohio sustin ca stresul si depresia pot fi o sursa de inflamatie. Testele arata urmatoarele: cantitatea de hormoni ce produce inflamatia este mai mare atat in repaus, cat si dupa o situatie stresanta in cazul persoanelor depresive. Una din modalitatile cele mai eficiente de a reduce inflamatia este exercitiul fizic. De exemplu, yoga poate fi benefica in mod deosebit. O explicatie ar fi ca accelerarea fluxului sanguin in timpul exercitiilor scade inflamatia cronica in tesuturile pielii deteriorate.

Evita alergenii!

Stii ca esti predispusa la reactii alergice, dar ai idee care sunt conservatii sau aromele care-ti fac zile amare? Cercetatorii din Miami te sfatuiesc ca, de fiecare data cand apare o inflamatie, sa intocmesti o lista cu toate ingredientele produsului consumat. Astfel, alergologul poate identifica mai usor problema. Analizele de sange si testele cu plasture pot fi de asemenea de ajutor.

Atentie! Cei alergici la polen ar trebui sa tina ferestrele inchise in varf de sezon si sa-si schimbe hainele de fiecare data dupa o plimbare in aer liber. In plus, masuri speciale pentru acarieni pot fi sigilarea pernelor si saltelelor, renuntarea la incursiuni in zonele umede, cum ar fi subsolurile mucegaite. Un antihistaminic poate calma pielea iritata. 

Alege inteligent!
 
Tot studiile recomanda o dieta nonjunky. In afara de fructele si legumele bogate in antioxidanti, printre antiinflamatoarele naturale se numara si acizii grasi Omega 3 (prezenti in somonul salbatic), usturoiul, scortisoara si ceaiul verde. Cert este ca un consum ridicat de zahar intretine inflamatia.

Moderatia e solutia! Prin urmare, o prajitura nu omoara pe nimeni, dar 5? Produsele cosmetice sunt la randul lor tranchilizante in tratarea inflamatiilor. Aplica-le insa adecvat si in cunostinta de cauza!

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân