Combate electrizarea părului urmând acești 5 pași

  • Publicat:
Combate electrizarea părului urmând acești 5 pași
Sursa foto: shutterstock

Îngrijirea podoabei capilare este importantă pentru femei. Însă, nu de fiecare dată aceasta se așază așa cum ne-am dori noi. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, din cauza produselor de styling sau a hainelor care agasează firul de par, acesta poate deveni extrem de indisciplinat. Dacă te confrunți des cu această problema și nici una dintre încercările tale de până acum nu a dat rezultate, iată ce ai de făcut pentru a preveni electrizarea părului.

Cum să scapi de fenomenul de electrizare al părului

Lunile friguroase de iarnă îți pot usca părul, electrizându-l și făcându-l imposibil de coafat. Iată, așadar, câteva sugestii prin care poți evita electrizarea excesivă a șuvițelor rebele.

Folosește un ser reparator, un ulei sau o mască hidratantă

Spălarea părului cu șampon nu este întotdeauna suficientă pentru stoparea electrizării acestuia. De aceea, aplicarea unei măști reparatoare este imperios necesară măcar odată pe săptămâna. Rezultatul va fi un păr mai lucios, mai sănătos și mai ușor de coafat.

Evită folosirea pieptenelui de plastic

Pentru a descurca șuvițele rebele, folosește mai degrabă un pieptene de lemn sau o perie cu peri din fibre naturale. În nici într-un caz o ustensilă de plastic. În plus, recomandarea este să te piepteni înainte de spălare sau atunci când părul este parțial uscat. Odată ce părul este uscat, pulverizează puțin spray fixativ, care va fixa coafura și va preveni electrizarea acesteia.

Evită folosirea aparatelor de styling in exces

Evita să îți speli părul cu apă foarte fierbinte, să îl usuci la temperaturi excesive și limitează folosirea plăcii de îndreptat. Pentru a usca părul, recomandarea stiliștilor este să folosești foenul la 20-30 de centimetri de par, evitând arderea șuvițelor astfel. Totodată, nici folosirea plăcii nu este indicată zilnic. De 2-3 ori pe săptămâna este arhisuficient.

Acoperă părul cu o eșarfă din mătase

Înainte de somn, încearcă acest experiment: înfășoară-ți șuvițele într-o eșarfă realizată din mătase naturală. Mătasea permite părului să rețină uleiurile naturale ale scalpului, prevenind astfel frecarea cuticulelor de păr între ele.

Evită fularele și/sau căciulile din lână

Chiar dacă poate fi un material atât de călduros, lâna contribuie la electrizarea părului cel mai mult. Integrează pălăriile în ținutele tale pe timp de iarnă sau, iată un alt pont: atașează o eșarfă pe sub căciulă. Poți reduce simțitor electrizarea șuvițelor rebele, păstrând astfel coafura favorită intactă.

Surse: vogue.com, viola.com, bebeautiful.in, goodhousekeaping.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân