Cele mai populare proceduri dermatologice din sezonul rece. Cum să grăbești vindecarea și să menții rezultatele

Sezonul rece este ideal pentru a ne îmbunătăți calitatea pielii, mai ales că este perioadă în care putem apela la proceduri dermatologice.
  • Publicat:
Cele mai populare proceduri dermatologice din sezonul rece. Cum să grăbești vindecarea și să menții rezultatele
Cele mai populare proceduri dermatologice din sezonul rece. Cum să grăbești vindecarea și să menții rezultatele

Sezonul rece este ideal pentru a ne îmbunătăți calitatea pielii, mai ales că este acea perioadă din an în care putem apela fără nicio problemă la proceduri dermatologice, ele fiind indicate în special în sezonul rece datorită expunerii reduse la soare. Așa cum bine știm, atunci când pielea trece printr-o procedură dermatologică, fie că vorbim de proceduri mai puternice, precum tratamente laser, peeling mediu sau proceduri superficiale, cum ar fi microneedling sau peeling-ul superficial, simțim nevoia să ajutăm pielea să se vindece mai rapid. Mai mult, cu o rutină bine pusă la punct, efectele procedurilor pot fi vizibile pe termen lung, mai ales dacă repararea zilnică a pielii devine o prioritate.

Vorbim în continuare despre procedurile dermatologice pe care le putem face în cabinetul medicului dermatolog în sezonul rece, dar mai ales despre produsele care ne pot deveni aliați de bază în procesul de vindecare al pielii și menținerea rezultatelor.

„În călătoria spre o piele sănătoasă și strălucitoare, îngrijirea post-procedurală este esențială după procedurile populare precum microneedling, peeling superficial și mediu, radiofrecvență fracționată cu microneedling și epilare definitivă. Produsele din gama Cicaplast, La Roche-Posay, pot maximiza beneficiile acestor tratamente, Cicaplast Baume B5+, Cicaplast Gel si Cicaplast Spray sunt utile pentru o recuperare mai rapidă. Cicaplast B5 Serum, folosit în rutina zilnică ajută la menținerea rezultatelor”, explică Dr. Cristina Nisipasu, medic primar dermato-venerologie.

Când să folosești Cicaplast B5 Spray

Tenul mixt sau gras necesită o îngrijire foarte atentă după o procedură dermatologică, pentru că și el are nevoie de ajutor pentru a se repara, însă nu tolerează foarte bine texturile onctuoase, caracteristice produselor reparatoare clasice. Printre procedurile dermatologice care pot fi făcute de un astfel de tip de ten se numără și microneedling-ul, care presupune tratarea în profunzime a pielii prin crearea de leziuni microscopice. În această situație, pielea este afectată superficial, dar tot are nevoie de îngrijire post-procedurală.

„Cicaplast Spray este alegerea perfectă, după microneedling sau radiofrecvență fracționată cu microneedling, pentru cei cu ten gras, predispus la acnee sau după epilarea cu laser, având o textură ușoară ce permite o aplicare facilă prin pulverizare, inclusiv pe zonele greu accesibile sau pe pielea iritată și dureroasă la atingere. Acest spray oferă multiple beneficii, fiind o soluție versatilă în îngrijirea post-procedurală. Formula sa bogată în ingrediente precum pantenol, madecassosida și glicerina contribuie la reducerea inflamației, diminuând senzația de disconfort și roșeața. În plus, stimulează procesul natural de vindecare a pielii, ajutând la regenerarea celulară și la refacerea barierei cutanate, asigurând o vindecare rapidă și prevenirea posibilelor complicații”, explică Dr. Cristina Nisipasu, medic primar dermato-venerologie.

Cele mai populare proceduri dermatologice din sezonul rece. Cum să grăbești vindecarea și să menții rezultatele
Cele mai populare proceduri dermatologice din sezonul rece. Cum să grăbești vindecarea și să menții rezultatele

Când să folosești Cicaplast Baume B5+

După procedurile dermatologice, pielea tinde să fie mai uscată și iritată, motiv pentru care are nevoie de o îngrijire mai atentă, astfel încât vindecarea pielii să fie mai rapidă.

„Cicaplast Baume B5+ este un produs versatil și benefic pentru îngrijirea post-procedurală, aducând confort și sprijin pielii uscate și iritate după proceduri mai intense precum tratamentele cu laser sau peelinguri de intensitate medie. Formula sa bogată și ingredientele cheie, cum ar fi pro-vitamina B5, madecassosida și untul de shea, îl fac un partener eficient în îngrijirea post-procedurală, oferind multiple beneficii pentru a sprijini vindecarea pielii. Cicaplast Baume B5+ ajută la calmarea imediată a pielii, putând să reducă inflamația asociată cu procedurile intense. Textura bogată a balsamului oferă o hidratare profundă, esențială pentru menținerea echilibrului hidric al pielii după procedurile care pot determina uscarea acesteia. Ingrediente precum madecassosida contribuie la stimularea procesului de regenerare celulară, facilitând vindecarea pielii și minimizând potențialele efecte secundare post-tratament, untul de shea și Pro-vitamina B5 contribuie la refacerea și menținerea barierei cutanate, protejând pielea împotriva agresiunilor externe și accelerând procesul de recuperare. Prin accelerarea procesului de vindecare, contribuie la recuperarea pielii după diverse proceduri dermatologice mai agresive cum ar fi laserul CO2 sau tratamentul petelor cu laserul Alexandrite”, explică Dr. Cristina Nisipasu, medic primar dermato-venerologie.

Când să folosești Cicaplast B5 Serum

După ce efectuăm o procedură dermatologică, ne dorim ca efectele să se mențină pe termen lung, iar acest lucru poate fi susținut cu ajutorul unor produse din rutina zilnică ce trebuie să conțină ingrediente cheie care să ajute în acest sens.

„Pentru menținerea efectelor procedurilor în timp, Cicaplast B5 Serum este alegerea perfectă în rutina zilnică. Ingredientele cheie: acid hialuronic, vitamina B5 în concentrație ultra-ridicată (10%) și madecassosida asigură o hidratare intensă, repararea barierei cutanate și calmarea iritațiilor, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten”, explică Dr. Cristina Nisipasu, medic primar dermato-venerologie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân