Cele mai bune produse pentru păr electrizat. Cum să-ți „cumințești” podoaba capilară

  • Publicat:
Cele mai bune produse pentru păr electrizat. Cum să-ți „cumințești” podoaba capilară
Foto: Shutterstock

Foarte multe persoane se confruntă cu problema părului care se electrizează foarte ușor. Firele rebele pot distruge aspectul oricărei coafuri, indiferent cât de atractivă și în trend ar fi aceasta.

Află care sunt cele mai eficiente produse pentru păr electrizat și descoperă câteva sfaturi utile pentru a preveni frizzul nedorit.

Cele mai bune produse pentru păr electrizat

Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne explică de ce se frizează mai exact părul și cum este bine să procedăm pentru a-l disciplina: „Părul se poate electriza din mai multe motive, iar fenomenul este legat de interacțiunea electrică a încărcărilor statice. Părul se frizează mai ușor când este degradat și din cauza umidității, atunci când cuticula acestuia nu mai stă închisă, se deschide și absoarbe molecule de apă din aer.”

Un păr care se electrizează ușor trebuie să aibă parte de o îngrijire mai specială. Iată ce pași să urmăm și ce tipuri de produse să folosim.

Șampon și balsam anti-frizz

Din păcate nu există un singur produs pe care să-l aplicăm și să obținem garantat un păr strălucitor și „cuminte”. Trebuie să urmăm mai mulți pași, primul constând în spălarea părului cu un șampon potrivit.

„Este indicat să folosim șampon și balsam pe care scrie anti-frizz sau smoothing. Acestea sunt, de regulă, infuzate cu uleiuri de argan sau imortele, ori cu extracte din superalimente. Când spălăm părul, nu îl frecăm, pentru că se va friza și mai mult”, explică specialistul.

Prosop din microfibră, nu bumbac

Când uscăm părul, trebuie să avem grijă să nu îl ștergem energic și să folosim un prosop din microfibră, nu din bumbac.

„Îl atingem ușor cu prosopul sau doar facem un turban. Altfel, dacă frecăm foarte tare părul nu facem nimic altceva decât să aducem energie statică și acesta se va electriza”, adaugă Diana Baicu.

Mască sau spray anti-frizz

Dacă părul se electrizează foarte tare, se aplică mai întâi un produs complementar pe părul ud, abia apoi prosopul din microfibră și, ulterior, produsele de tratament mască sau conditioner anti-frizz.

„Produsele complementare sub formă de spray ușor le aplicăm pe suprafața părului sau chiar aproape de rădăcină. Acest tip de produs acționează ca un înveliș în jur și îl protejează de umiditate, dar păstrează apa în interiorul firului de păr. E important să fie mereu hidratat.

Spray-ul de protecție pentru păr cu efect antistatic și anti-umiditate infuzat cu ulei de argan combate încrețirea părului. Totodată respinge umiditatea pentru a oferi protecție de lungă durată împotriva încrețirii și frizării, oferind părului strălucire și un aspect final mătăsos, nelipicios.

Spray-ul de păr previne electrizarea, oferind în același timp protecție termică împotriva căldurii până la 230 de grade Celsius și protecție împotriva umidității până la 72 de ore.

Uleiul de păr pentru reparare moleculară fortifică, repară zonele sensibilizate, deteriorate ale părului în timp ce netezește, pentru un control imediat, pe termen lung al frizării și îmbunătățește strălucirea”, adaugă Diana Baicu.

Loțiune anti-frizz pentru păr neted și catifelat

Dacă avem probleme serioase cu electrizarea părului, trebuie să folosim loțiuni, unele pentru păr mediu și gros, altele pentru păr mediu și fin.

„Loțiunea leave-in ajută la fortifierea, repararea și protejarea părului, un 2 în 1 ideal pentru păr neted și catifelat. Căutați printre ingrediente extractele de fructe australiene, uleiurile de imortele și baobab.

După aceea urmează aplicarea spray-ului sau loțiunii de netezire care formează filmul protector. Uleiul și untul de argan hrănitor, vitamina E și acizii grași esențiali se numără printre ingredientele care se găsesc în compoziția unui produs de calitate care ține sub control încrețirea și frizarea, oferind un aspect de păr neted.

După uscarea părului, se va aplica un spray de textură. Aplicăm spray pe toată suprafața perilor și apoi ne pieptănam foarte bine părul.

Fixativul are rol de protecție și eliminare a gradului de umiditate, creează un scut invizibil de protecție și strălucire timp de 24 de ore împotriva încrețirii, frizării și oferă protecție statică întreaga zi”, adaugă specialistul.

Nu în ultimul rând, evită să îți atingi mereu părul cu mâna pentru a-l disciplina. Nu este indicat pentru că, astfel, aduce energie statică și părul se va de friza și mai mult. Așadar, stăm cu mâinile departe de păr!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân