Ce trebuie să știi despre secreția de mucus de melc

  • Publicat:
Ce trebuie să știi despre secreția de mucus de melc

Melcii sunt folosiți în cosmetică, în special în produsele pentru îngrijirea pielii, datorită substanțelor benefice pe care le conțin. Aceștia produc o substanță numită mucus de melc, care are o compoziție chimică specială, bogată în substanțe active precum alantoină, elastină, colagen, acid glicolic și antioxidanți.

Mucusul de melc în îngrijirea pielii

Proprietățile nutritive ale melcilor sunt recunoscute încă din antichitate, atunci când din mucus și cochilii zdrobite se realizau remedii eficiente pentru tratarea rănilor/cicatricilor.

Într-un studiu recent, proprietățile nutritive ale mucusului de melc au fost descoperite de niște fermieri din Chile, fermieri ce au observat beneficiile acestei substanțe asupra pielii mâinilor uscate. La scurt timp, industria cosmetică a început să potențeze beneficiile acestui tip de extract, scoțând tot mai multe produse cu mare putere de regerare, întinerire sau întreținere a sănătății țesuturilor.

Hidratare intensă

Mucusul de melc are proprietăți hidratante puternice, absolut capabile să pătrundă în straturile profunde ale pielii și să mențină nivelul optim de hidratare.

Îmbunătățirea elasticității pielii

Substanțe active din mucusul de melc, precum elastina sau colagenul, pot ajuta la creșterea elasticității pielii și la reducerea apariției ridurilor și liniilor fine.

Exfoliere și regenerare

Acidul glicolic din conținutul mucusului de melc are proprietăți exfoliante blânde cu pielea, ajutând la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafață pielii și la stimularea regenerării celulare.

Proprietăți antiinflamatorii și vindecătoare

Alantonina, un alt ingrediente cheie pe care îl regăsim în mucusul de melc, are proprietăți calmante, antiinflamatorii și vindecătoare. Substanța poate ajuta la reducerea roșeții, iritatiei și inflamației pielii, fiind extrem de utilă în tratamentul acneei, a arsurilor solare sau a altor afecțiuni de natură cutanată.

Regenerarea de care ai nevoie pentru o piele catifelată, sănătoasă și strălucitoare

Extractul de melc poate fi găsit în diferite combinații, alături de alte ingrediente active, cu scopul de întreținere a sănătății și aspectului pielii tale. Este potrivit oricărui tip de ten, având o acțiune generală de regerare și hrănire a țesuturilor.

Aplicat regulat pe tenul gras, de pildă, extractul de melc contribuie la echilibrarea secreției de sebum și ajută la o curățare în profunzime a porilor. Persoanele cu tenul uscat, însă, au parte de și mai multe beneficii în urma aplicării extractului de melc. Puterea mare de regenerare ajută la menținerea unui aspect sănătos și strălucitor al pielii.

Chiar și persoanele cu ten sensibil pot folosi cu încredere mucina de melc, aceasta ajutând la reducerea senzației de iritatie sau aspectului de piele înroșită. Este ideală mai ales te timpul verii, atunci când tenul este espus direct la lumina solară și pot apărea arsuri, sensibilități sau pete pigmentare.

Citește și: Mucina de melc, vedeta industriei de beauty. Remediul natural pentru riduri și cicatrici

FOTO: SHUTTERSTOCK | SURSA: WebMD

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc