Ce părere au femeile despre bărbații care se epilează pe picioare

  • Publicat:
Ce părere au femeile despre bărbații care se epilează pe picioare
Sursa foto: profimedia

Părul nedorit de pe corp reprezintă o problemă pentru femei în special, însă și pentru mulți bărbați. Și poate că pentru femei este o practică obișnuită, însă pentru bărbați este chiar necesar? Iată ce cred femeile despre bărbații care se epilează.

Epilatorul, lama de ras și benzile de ceară sunt metode fără de care unele femei și, mai nou, bărbații nu pot trăi. Și dacă epilarea la femei este un subiect des abordat, epilarea la bărbați este o acțiune destul de controversată.

Trebuie să se epileze bărbații?

Vremurile în care trăim arată că sunt pline ștrandurile și plajele de bărbați care se epilează pe picioare. Ce părere au însă, femeile despre asta?

Ei bine, majoritatea dintre acestea nu apreciază bărbatul epilat. Sunt exemple de sportivi de performanță, actori, artiști sau fotomodele care aleg să fie naturali. Astfel că femeile găsesc „neatractivi” bărbații care se epilează.

Femeile nu vor metrosexuali, arată statisticile. Femeile vor bărbați cu păr pe piept, cu păr pe picioare.

Ce spun specialiștii?

Conform specialiștilor însă, epilarea la bărbați este o decizie personală, care ține strict de preferința estetică și de fiecare în parte.

Mai mult, tot aceștia recomandă înlocuirea lamelor de ras după două, până la trei utilizări în cazul epilării pe corp la bărbați și după șase, până la opt utilizări, în cazul bărbiritului.

2 motive pentru se epilează bărbații

Bărbații se epilează din motive ce țin de igienă. Igiena corporală este mai ușor de menținut când nu trebuie să te lupți cu o mulțime de fire de păr. Iar argumentul este simplu: firele de păr creează cel mai potrivit mediu în care bacteriile, resturile de deodorant, săpun sau creme pot persista și prospera.

Evoluția face că părul să fie inutil. Cu toții știm că strămoșii noștri aveau mult mai multă nevoie ca pielea lor să fie acoperită de păr. Părul se dovedea a fi foarte util și mai ales necesar în asemenea vremuri. Firele dese ii protejau de frig, păstrând căldură corpului. Însă firele de păr mai ajutau și la menținerea mirosurilor naturale ale corpului, necesare pentru a atrage un partener… Da, ați auzit bine.

Astăzi, mirosurile care atrag sunt de departe de a fi cele naturale și produse de corpul uman. Pentru acest motiv folosim orice, de la gel de duș și până la deodorante sau parfumuri.

Citește și: Epilarea definitivă cu laser: o creştere cu 25% în rândul bărbaţilor din România

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân