Cât de eficiente sunt măştile pentru faţă realizate în casă?

Măştile pentru ten realizate în casă sunt măşti naturale, iar principalele ingrediente sunt argila, uleiul de măsline, fructele şi legumele care sunt folosite încă dinaintea apariţiei măştilor comercializate pe piaţă, deci cu siguranţă sunt eficiente! Iată câteva reţete testate, uşor de realizat, de sezon şi cu super rezultate.
  • Publicat:
Cât de eficiente sunt măştile pentru faţă realizate în casă?

Măştile pentru ten realizate în casă sunt măşti naturale, iar principalele ingrediente sunt argila, uleiul de măsline, fructele şi legumele care sunt folosite încă dinaintea apariţiei măştilor comercializate pe piaţă, deci cu siguranţă că sunt eficiente! Iată câteva reţete testate, uşor de realizat, de sezon şi cu super rezultate.

Un exemplu de mască pentru ten uscat, indiferent de vârstă, este cea cu lapte, smântână şi miere. Prepară un amestec din 1/2 ceaşcă de lapte gras, 2 linguri de smântână şi 2 de miere şi aplică-l pe tenul demachiat şi spălat.

Lasă-l să acţioneze minim 10 minute după care aplică o loţiune tonică şi o cremă hidratantă sau o capsulă de vitamina E uleioasă, iar apoi masezi uşor pielea. Dacă ai tenul acneic sau foarte gras, amestecă pulpă de dovleac cu albuş de ou şi puţină zeamă de lămâie (o linguriţă) şi aplică această pastă pe faţă timp de 5 minute. Îndepărteaz-o cu apă caldă şi apoi aplică imediat o cremă hidratantă pentru ten gras.

ARGILA este un foarte bun aliat în îngrijirea tenului, un ingredient de bază într-o mască pentru faţă. Iată o reţetă de bază care constă în: o cană pulbere de argilă, o linguriţă de miere, o lingură de ulei de migdale dulci sau măsline, 1/2 cană de apă minerală.

Dizolvă mierea în apa minerală, adaugă uleiul şi amestecă bine, apoi, treptat o cană de pulbere de argilă, amestecând continuu până ce compoziţia devine omogenă şi cremoasă. Acum, la reţeta de bază, în funcţie de tipul de ten, se procedează în felul următor:

Pentru un ten normal adaugă la reţeta de bază o jumătate de lingură de ulei de germeni de grâu şi amestecă bine. Poţi pune, dacă doreşti, 1-3 picături de ulei esenţial de levănţică. Lasă masca să acţioneze 
10 minute.

Pentru un ten uscat la reţeta de bază se adaugă 2 linguri de infuzie de frunze de nalbă, jumătate de linguriţă de ulei esenţial de trandafir şi amestecă bine. Poţi adăuga, dacă doreşti, 1-3 picături de ulei din lemn de santal. Lasă masca să acţioneze 10 minute.

Pentru un ten gras se adaugă la reţeta de bază o lingură de suc proaspăt stors de lămâie sau grepfrut şi amestecă bine. Lasă masca să acţioneze 10 minute. După ce timpul de acţionare s-a scurs, înlătură masca cu apă caldă, apoi aplică o loţiune tonică şi o cremă hidratantă.

Este de preferat ca după acest ritual, timp de 3 ore, să nu aplici alte produse cosmetice pe faţă sau să scoţi nasul afară. Din acest motiv de preferat este să prepari măştile seara, înainte de culcare, după o curăţare corectă a tenului şi după un gomaj (eliberează porii de depunerile de keratină şi de sebuum).

De asemenea, argila se mixează după caz şi anotimp: pentru calmare – ceai de cimbru; pentru hidratare – caise, piersici; pentru acnee – suc de gutui, ceai de gălbenele; pentru pete – aspirină, suc de citrice; pentru hrănire – lăptişor de matcă. Aceste măşti sunt potrivite oricărei vârste.

Citeşte şi: Cum îşi îngrijeşte tenul Carmen Brumă

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Reguli de aur pentru podoaba capilară
Reguli de aur pentru podoaba capilară
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân