Cărbunele activ, ingredientul perfect pentru tenul tău

Cărbunele activ este în vogă, nu există nicio îndoială în această privinţă. Pentru industria produselor cosmetice este un ingredient cheie şi poate fi găsit în măşti, produse de exfoliere, tratamente pentru reducerea porilor dilataţi şi multe altele.
  • Publicat:
Cărbunele activ, ingredientul perfect pentru tenul tău

Cărbunele activeste în vogă, nu există nicio îndoială în această privinţă. Pentru industria produselor cosmetice este un ingredient cheie şi poate fi găsit în măşti, produse de exfoliere, tratamente pentru reducerea porilor dilataţi şi multe alte produse.

Cărbunele activ este folosit în tratarea multor afecţuni interne, dar când îl aplici pe piele poate curăţa porii în profunzime (poate absorbi impurităţi de până la de 200 de ori greutatea sa). Cărbunele activ elimină bacteriile şi, în acelaşi timp curăţă bine tenul, fără să îl deshidrateze.

A trecut cu succes testul timpului şi există relatări că substanţa era folosită din 1500 î.Hr. pentru a trata rănile, muşcăturile de şarpe sau problemele de digestie. Cărbunele activ este folosit în mod curent de unele spitale şi de medici pentru multe afecţiuni şi efecte ale abuzului de medicamente.

Pe lângă faptul că este una dintre cele mai absorbante substanţe şi are propietatea de a extrage impurităţile cărbunele activ este ieftin, nontoxic şi uşor de folosit chiar acasă. 

Cum încorporezi cărbunele activ în rutina ta de îngrijire? Ei bine, depinde de ceea ce urmăreşti. 

Pentru a combate efectele poluării care pot contribui la decolarea pielii, îmbătrânirea prematură şi chiar cancer de piele, se recomandă folosirea unui produs de de curăţare pe bază de cărbune activ o dată pe săptămână. Folosirea unui burete facial infuzat cu această substanţă este de asemenea o opţiune.

Pentru persoanele care au tenul gras şi pori dilataţi, o soluţie de curăţare a tenului s-ar putea să nu fie suficientă deoarece perioada de contact cu pielea este prea scurtă. În schimb, încercă o mască pe bază de cărbune activ pentru a curăţa porii şi a îndepărta punctele negre. În plus, masca va reda tenului un aspect foarte fin şi neted. 

Dacă ai pielea uscată, cărbunele activ s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru tine pentru că ţi-ar putea deshidrata prea tare tenul. În acest caz, ai putea utiliza un unt de corp care are printre incrediente cărbune activ. Astfel, te vei bucura de beneficiul detoxifierii fără a-ţi compromite nivelul optime de hidratare a tenului. 

Persoanele care suferă de afecţiuni ale tenului (acnee, rozacee, eczema) ar trebui să consulte un dermatolog înainte de a folosi produse pe bază de cărbune activ pentru a fi sigure că nu înrăutăţesc situaţia.

Aşa că dacă vrei un ten mai curat şi mai luminos, gândeşte-te la cărbunele activ ca un aliat!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân