Au vreun efect benefic asupra părului uleiurile de păr naturale?

Probabil fiecare dintre noi a auzit cel puțin o dată despre uleiuri de păr folosite pentru un plus de vigoare a podoabei capilare.
  • Publicat:
Au vreun efect benefic asupra părului uleiurile de păr naturale?
Uleiul de păr are efecte benefice? Un medic explică, foto Shutterstock

Marketing sau tratament naturist pentru păr? Aceasta este întrebarea mai ales când ne referim la uleiul de argan, un ulei foarte mediatizat de industria frumuseții în ultimii 5 ani. Uleiul de argan aplicat la rădăcina firului de păr și lăsat peste noapte este un tratament benefic sau este un mit?

În țări precum India, Maroc femeile obișnuiesc să pună foarte des ulei pe podoaba capilăra. Mai ales în India, unele femei au părul ”scăldat” în ulei. De câțiva ani, trendul cu uleiul de păr s-a mutat și în Europa. Auzim foarte des de rolul benefic al unor uleiuri pentru podoaba capilară. Uleiul de argan este des asociat cu un păr strălucitor. Iată ce părere are un medic estetician despre uleiurile de păr și efectele asupra podoabei capilare: ”Uleiul de argan și, în general, uleiurile, sunt tratamente foarte bune pentru calitatea pielii. Până la urmă, uleiul, din punctul meu de vedere, este cea mai bună cremă. ”explică dr. Felix Popescu.

Uleiul de păr pentru scalp același rol ca și o cremă pentru piele?

De ce uleiul ar ține rolul unei creme atunci când vorbim despre podoaba capilară? ”Devenind o peliculă, uleiul protejează pielea și, în același timp, o ajută să se hidrateze prin faptul că pielea nu mai pierde apă. Hidratarea înseamnă un medium ult mai bun pentru fiecare celulă și atunci întregul tegument protejat de ulei va reacționa într-adevăr ceva mai bine”completează medicul.

Uleiul de argan de ajutor pentru păr sau este doar un mit

Ca să concluzionăm: uleiul de argan asociat cu o podoabă capilară sănătoasă este un mit sau există dovezi că ajută cu adevărat: Nu este neapărat un mit. Ci este un tratament mai degrabă pentru pielea scalpului. Trebuie să ținem cont de faptul că uleiul de argan nu are neapărat PH-ul care ni se potrivește, deci este posibil ca reacțiile să fie diferite de la o persoană la alta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”