Acneea – scapă de ea cu terapia florală Bach!

Acneea debutează de obicei la începutul pubertăţii şi, în general, dispare odată ce ne maturizăm, însă în anumite cazuri poate să persiste şi dincolo de vârsta de treizeci de ani.
  • Publicat:
Acneea – scapă de ea cu terapia florală Bach!

Acneea debutează de obicei la începutul pubertăţii şi, în general, dispare odată ce ne maturizăm, însă în anumite cazuri poate să persiste şi dincolo de vârsta de treizeci de ani.

Această afecţiune a pielii este puternic influenţată de factori externi (bacterii, îngrijire şi igienă necorespunzătoare) şi interni (disfuncţii metabolice, hormonale), dar şi de modul în care persoanele afectate se auto-percep.

Pielea, ca înveliş al corpului, reprezintă imaginea pe care omul o are despre sine însuşi. Un fizic respingator reprezintă, de cele mai multe ori, o convingere subconştientă a unui „eu” respingator, deşi nu suntem conştienţi de această atitudine interioară.

Acneea are un impact negativ asupra stimei de sine

O persoană a cărei piele este afectată de acnee întâmpină probleme în a se accepta şi iubi aşa cum este, lucru care afectează într-un mod negativ stima de sine. Din această cauză, o astfel de persoana va acorda prea multă atentie percepţiei pe care ceilalţi o au despre ea şi va intâmpina dificultăţi în a fi ea însăşi.

Acneea apare mai des la adolescenţii perfecţionişti, care sunt foarte exigenţi cu ei înşişi, cărora le este ruşine şi se critică pentru felul în care arată sau se comportă. 
Acneea este un mijloc excelent de a-i îndepărta şi de a-i respinge pe ceilalţi. O persoană care se confruntă cu această afecţiune o va folosi drept motiv pentru a nu se apropia de cineva.

„O astfel de persoană se acuză pentru cea mai mică imperfecţiune sau greşeală şi nu se acceptă aşa cum este. Aspectul pielii unei astfel de persoane spune !.
Se creează astfel credinţa că această persoană trebuie să facă lucruri extraordinare sau excepţionale pentru a fi considerată o persoană demnă de aprecierea celorlalţi.”, a declarat Cristina Cuza, specialist în terapia cu remedii florale Bach.

Cum te ajută terapia florala Bach?

Terapia florală Bach este o terapie complementară, remediile Bach putând fi folosite împreună cu orice altă formă de tratament. Nu este nevoie să încetezi tratamentul medical pe care îl urmezi deoarece remediile florale Bach nu-l influenţează şi nu sunt influenţate de acesta, ele acţionand la nivel emoţional.

Terapia complementară Bach foloseşte esenţe extrase prin proceduri specifice (metoda soarelui şi metoda fierberii) din petalele unor flori saălbatice. Doctorul englez Edward Bach, bacteriolog, patolog şi homeopat, a dezvoltat în anii ’30 un sistem de 38 de astfel de esenţe care sunt destinate cu precădere stărilor emoţionale şi nu pentru tratatea bolilor fizice.

Remediile florale Bach care pot fi de ajutor în tratarea acneei sunt indicate în funcţie de stările emoţionale şi mentale care o cauzează. Dintre acestea menţionăm:

  • Crab Apple (Măr pădureţ) – Este un remediu purificator, indicat pentru persoanele dezgustate de ele însele, care se consideră urâte şi respingătoare.
     
  • Pine (Pin) – Se adresează persoanelor perfecţioniste, care îşi fac reproşuri şi se învinovăţesc că nu sunt suficient de bune.
     
  • Beech (Fag) – Este un remediu recomandat persoanelor care nu văd destulă frumuseţe în ele însele şi în jurul lor.
     
  • Larch (Lariţa) – Este un excelent remediu pentru persoanele lipsite de încredere în forţele şi talentele proprii, care, prin compararea cu alţii, îşi auto- diminuează calităţile.
     
  • Mimulus (Creţişoară) – Este recomandat persoanelor timide şi tematoare.

Terapia florală Bach este o terapie complementară, remediile Bach putând fi folosite împreună cu orice altă formă de tratament. Nu este nevoie să încetezi tratamentul medical pe care îl urmezi deoarece remediile florale Bach nu-l influenţează şi nu sunt influenţate de acesta, ele acţionand la nivel emoţional.

Nu uita că eşti frumoasă!

Acneea îţi spune că tu nu te vezi drept o persoană frumoasă. Este important să-ţi schimbi percepţia pe care o ai despre tine însuţi. Scrie pe o foaie de hârtie zece calităţi pe care le ai şi adaugă una în plus în fiecare zi. Cere celor din jur să te ajute dacă întâmpini dificultăţi.

Află cum te percep ceilalţi!

„Este important pentru aceste persoane să accepte că sunt frumoase în ciuda fricilor şi slăbiciunilor cu care se confruntă. Să ştie că limitele lor sunt temporare pentru că fiecare fiinţă umană evoluează fără încetare în propriul său ritm.
De asemenea, este important să ştie că sunt nişte persoane bune chiar dacă nu răspund aşteptărilor celorlalţi. Nu ne-am născut pe Pământ pentru a împlini nevoile altora, ci pentru a-i oglindi pe ceilalţi şi a-i ajuta astfel să se cunoască mai bine.”, a adăugat Cristina Cuza.

Nu uita că nu trebuie să faci ceva excepţional pentru a crede că însemni ceva. Valoarea ta nu vine din ceea ce ai sau ceea ce faci, ci din ceea ce eşti. Fii tu însuţi, o persoană autentică, naturală, conştientă de talentele şi calităţile tale, de raţiunea ta de a fi!
În fiecare dimineaţă, priveşte-te în oglindă şi spune-ţi cu convingere:

„Sunt o persoană frumoasă, specială, minunată şi mă bucur că trăiesc!”

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân