9 paşi pentru un look de primăvară, cu Mihaela Rotaru

Mihaela Rotaru ne oferă 9 sfaturi pentru un machiaj natural de primăvară.
15.03.2020
9 paşi pentru un look de primăvară, cu Mihaela Rotaru
9 paşi pentru un look de primăvară, cu Mihaela Rotaru

Mihaela Rotaru, make-up artist şi trainer, ne ajută să obţinem un look natural, în doar câţiva paşi. Şi, dacă tot încercăm să stă mai mult în casă în aceste zile, avem timp să exersăm ritualuri de îngrijire a pielii şi tehnici simple de machiaj, care au un effect spactaculos. Astfel, Mihaela Rotaru subliniază că ar trebui să păstrăm mereu în minte că machiajul de primavara este in ton cu vremea: bland, proaspat si ne mangaie privirea. Este perioada cand totul revine la viata si la fel ar trebui sa se intample si cu aspectul pielii noastre.

Iata cele 9 sfaturi de la Mihaela Rotaru pentru un machiaj natural de primăvară, fără cusur:

  1. Fă-ţi gomaj. Acesta te va ajuta să înlături straturile de celule moarte de la suprafaţa tenului şi să obţii un tegument mai neted. În felul acesta vei ajuta şi pielea să absoarbă mai bine nutrienţii din produsele de îngrijire, iar produsele de machiaj vor arăta mai bine pe piele.
  2. Hidratează-te corespunzător. Hidratarea este vitală atunci când vine vorba de frumuseţea şi sănătatea pielii, iar acest lucru se începe de la interior, prin consumul generos de apă. Desigur, aplicarea unui serum şi a unei creme potrivite tipului tău de ten, vor face minuni.
  3. Foloseşte cremă cu SPF. Razele blânde ale soarelui îşi fac tot mai simţită prezenţa, însă oricât de plăcute ar fi, nu trebuie să ne lăsăm seduse şi să ne expunem fără o cremă cu factor SPF ridicat, întrucât petele inestetice îşi pot face simţită prezenţa foarte rapid. Alege o cremă de calitate, cu un factor de protecţie ridicat, cel puţin 30.
  4. Renunţă la fond de ten. Pentru a obţine un aspect foarte proaspăt, iar tenul să rămână hidratat, înlocuieşte fondul de ten cu un BB-Cream. Acesta este foarte hidratant, dă un aspect natural tenului şi conţine SPF.
  5. Renunţă la produsele care conţin pudră. Tot ce conţine pudră, prin definiţie matifiază tenul. Desigur, în cazul unui ten uleios, acest lucru este de dorit, nu însă şi în cazul celorlalte tipuri de ten.
  6. Foloseşte un blush cremos. Nimic nu poate să confere tenului mai multă prospeţime decât un blush cremos în nuanţe delicate de piersică. Aplicat discret pe pomeţi. Pentru un aspect mai tineresc se poate trece pensula şi puţin peste nas, obţinându-se astfel un aer ştrengăresc.
  7. Foloseşte un fard cremos pentru pleoape. Un alt truc foarte eficient este aplicarea blush-ului cremos pe pleoape sau a unui iluminator.
  8. Aplică mascara în strat subţire. Curbează-ţi genele cu ajutorul unui cleşte special şi aplică mascara waterproof. Acesta conţine răşini care vor păstra genele curbate mai mult timp şi nu se va întinde în jurul ochilor.
  9. Alege rujuri de culori calde, delicate, în texturi lucioase. Deşi în topul preferinţelor femeilor se afla rujurile mate, de data aceasta, dacă îţi doreşti un aspect proaspăt, rujurile lucioase îşi vor îndeplini foarte repede misiunea. Mai mult decât atât, aspectul buzelor va fi unul mai plin.

 

Recomandare video
Dr. Mihaela Sebeni: mamografia, o investigație de o importanță covârșitoare de peste 120 de ani