8 alimente și suplimente care reduc semnificativ cearcănele

Dacă te-ai întrebat cum poți reduce cearcănele de sub ochi, asigură-te că incluzi și aceste alimente și suplimente în dieta ta.
  • Publicat:
8 alimente și suplimente care reduc semnificativ cearcănele
8 alimente și suplimente care reduc semnificativ cearcănele sursa foto: shutterstock

Prezența cearcănelor de sub ochi poate avea un impact mare asupra stării tale. Ochii sunt prima trăsătură facială la care ne uităm atunci când comunicăm unii cu alții. Fiind poziționate sub punctul central al feței, cearcănele sunt imposibil de ignorat. Cearcănele de sub ochi te pot face să pari obosit chiar și atunci când te simți plin de energie.

Dar ce cauzează cu adevărat apariția cearcănelor și de ce unele persoane au cearcăne și altele nu? Iată 9 alimente și suplimente care pot reduce semnificativ cearcănele de sub ochii tăi!

De ce apar cearcănele?

Cearcănele de sub ochi apar atât din cauze biologice, cât și din cauza stilului de viață. În ceea ce privește cauzele biologice, se pot menționa următoarele:

  • Genetica: Dacă majoritatea membrilor din familia ta prezintă cearcăne, ești mult mai predispus ca și tu să ai astfel de probleme.
  • Tonul pielii: Din cauza pigmentării, cearcănele afectează mai mult oamenii cu pielea închisă.
  • Vârsta: Pe măsură ce îmbătrânim, pielea din jurul ochilor devine mai subțire și pierde țesut adipos.

Stilul de viață poate avea, de asemenea, o mare influență în ceea ce privește apariția cearcănelor. Acestea pot apărea din cauza stilului de viață, mai exact din cauza următoarelor:

  • Lipsa somnului: Adulții au nevoie de 7 și până la 9 ore de somn pe noapte. Prea puține ore de somn pot duce la un ten uscat și palid și, în final, la apariția cearcănelor nedorite.
  • Anemie: Această afecțiune se manifestă prin senzație de oboseală și slăbiciune. Lipsa fierului din organism poate cauza și cearcăne sub ochi.
  • Fumat: Nicotina este un perturbator al somnului și poate duce la apnee în somn. Favorizează, de asemenea, și deshidratarea, ceea ce poate duce la apariția cearcănelor sub ochi.
  • Expunerea îndelungată la soare: Soarele crește producția de melanină, ceea ce înseamnă că cearcănele de sub ochi se pot întuneca și mai mult.
  • Eczeme: Din cauza naturii inflamatorii a acestei afecțiuni, cearcănele ar putea fi mai evidente în timpul erupțiilor.

Ce alimente și suplimente pot fi folosite pentru diminuarea cearcănelor?

1. Castraveți

Castraveții au un conținut ridicat de apă, care este de mare ajutor la hidratarea zonei de sub ochi. În plus, castraveții au și siliciu, care poate stimula producția de colagen. Menținerea unui nivel de hidratare optimă este cea mai bună strategie pentru combaterea îmbătrânirii pielii în orice zonă a feței și nu în ultimul rând, pentru stoparea apariției cearcănelor de sub ochi.

2. Roșii

Deși conțin mulți antioxidanți, roșiile sunt bine cunoscute pentru licopenul lor, care este ceea ce conferă roșiilor culoarea intensă. Licopenul ajută la protejarea vaselor de sânge și implicit, la circulația sângelui. Capacitatea acestor fructe de a proteja vasele de sânge de sub ochi și de a îmbunătăți circulația este dată de quercetina antiinflamatoare care se află în componența roșiilor.

3. Semințele de susan

Antioxidanții din semințele de susan pot reduce din starea de oboseală, care ar putea cauza apariția cearcănelor. Conțin vitamina E, care este o vitamină benefică pentru sănătatea generală a ochilor.

4. Fructele de pădure

Fructele de pădure precum afinele, coacăzele negre și murele au antociani. Acesta este antioxidantul care colorează alimentele în diferite nuanțe de violet, albastru și negru. Mai mult de atât, acest antioxidant îmbunătățește fluxul de sânge către ochi și, de asemenea, furnizează oxigen țesuturilor din jurul acestora.

5. Pepenele roșu

Pepenele roșu are beneficii asemănătoare cu cele ale castraveților și ale roșiilor. Acesta are un conținut ridicat de apă, similar castraveților și prezintă un nivel ridicat de licopen, care este de mare folos în protejarea vaselor de sânge de sub ochi și în ceea ce privește circulația.  În plus, pepenele roșu este unul dintre cele mai delicioase fructe.

6. Fierul

Dacă cearcănele sunt cauzate de anemie, suplimentarea organismului cu fier te va ajuta să scapi de ele.

7. Vitamina B12.

Studiile arată că persoanele care prezintă cearcăne sub ochi au deficit de vitamina B12. În plus, s-a dovedit să tratarea acestui deficit de vitamina B12 a dus implicit la tratarea și dispariția cearcănelor. Prezentă în alimente de origine animală, această vitamină trebuie suplimentată mai ales în cazul veganilor

8. Vitamina K

Această vitamină crește coagularea sângelui și îmbunătățește circulația. Ca supliment, pe lângă faptul că ajută la circulația în jurul ochilor, vitamina K este, de asemenea, importantă pentru sănătatea oaselor tale și a sistemului cardiovascular.

Surse: byrdie.com, healthshots.com, getthegloss.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân