Alternative eficiente ale balsamului de buze

Nu doar balsamul de buze poate hidrata buzele. Pe timp de iarnă, buzele noastre necesită o îngrijire în plus și de aceea, ar trebui să iei în considerare câteva alternative eficiente și naturale ale balsamului de buze.
  • Publicat:
Alternative eficiente ale balsamului de buze
Alternative eficiente ale balsamului de buze sursa foto: Shutterstock

Odată cu instalarea bruscă a temperaturilor scăzute, apar și probleme legate de uscarea pielii. Iarna, pielea noastră devine mai uscată, iar buzele capătă un aspect neplăcut și lipsit de hidratare.

Atunci când buzele tale devin uscate și sensibile, recurgi la una dintre cele mai cunoscute soluții ale acestei probleme, și anume balsamul de buze. În funcție de ingredientele care se află în compoziția balsamului de buze, acesta poate fi de ajutor în tratarea buzelor tale sau dimpotrivă, poate avea un impact negativ asupra acestora.

Marea majoritate a balsamurilor de buze rămân deasupra buzelor, fără a pătrunde în interiorul acestora și a le vindeca. În cazul în care ai încercat o mulțime de balsamuri și niciunul dintre acestea nu a fost de ajutor la vindecarea buzelor tale, descoperă câteva alternative de mare ajutor.

Iată ce ar trebui să iei în considerare, astfel încât buzele tale să revină la forma lor inițială și să radieze de prospețime:

  1. Hidratează-te

Buzele tale ar putea fi uscate din cauza deshidratării. Cea mai bună variantă pentru a reduce acest risc este să consumi o cantitate corespunzătoare de apă în fiecare zi. Acest lucru îți va menține buzele hidratate, iar uscăciunea va sta la distanță.

  1. Ulei de cocos

Uleiul de cocos poate fi întâlnit într-o varietate de produse de îngrijire, de la produse de îngrijire ale părului, pielii și până la cele de îngrijire ale buzelor. Amestecă uleiul de cocos cu apă caldă și aplică acest conținut pe suprafața buzelor tale. Pe lângă uleiul de cocos, poți alege să folosești uleiul de măsline, uleiul de migdale, sau uleiul de canola.

  1. Aloe Vera

Aloe Vera este benefică în hidratarea buzelor. Poți alege să cumpere un gel cu conținut ridicat de Aloe Vera, pe care să-l aplici pe buze. Dacă buzele tale sunt foarte uscate, Aloe Vera este una dintre cele mai bune alegeri.

  1. Castravete

Taie un castravete în felii și aplică feliile de castravete pe suprafața buzelor. Apa din interiorul castravetelui oferă catifelare și elimină toate cojile și uscăciunea.

  1. Ai grijă la alimentație

Contactul cu anumite alimente poate afecta starea buzelor tale. De aceea este foarte important să acorzi o atenție sporită asupra alimentelor pe care le consumi. Specialiștii recomandă evitarea iritanților care pot distruge bariera pielii buzelor, cum ar fi alimentele sărate, picante sau acre.

Poți încerca, totuși, să incluzi în alimentația ta peștele. Acesta conține acizi grași de omega-3 care sunt de mare ajutor în hidratarea pielii și buzelor tale. În cazul în care nu-ți place peștele, alege să incluzi în rutină suplimente pe bază de ulei de pește.

  1. Cumpără un umidificator

Cumpără un umidificator și pune-l în funcțiune în camera în care dormi. Acesta contribuie la un plus de hidratare în aer și oprește procesul de deshidratare și de crăpare al buzelor tale.

  1. Evită udarea buzelor

Udarea buzelor cu limba este un obicei comun de care ar trebui să scapi, în special pe timp de iarnă. Acest obicei va contribui la crăparea și uscarea rapidă a buzelor tale.

Descoperă ce tipuri de balsam de buze sunt eficiente în tratarea uscăciunii buzelor și ce tipuri ar trebui evitate cu orice preț chiar aici:

Surse: byrdie.com, riverrundentalspa.com, threadcurve.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân