7 greșeli de frumusețe pe care ar trebui să le eviți începând de azi

  • Publicat:
7 greșeli de frumusețe pe care ar trebui să le eviți începând de azi
Sursa foto: shutterstock

Fie că nu dormi îndeajuns sau uiți să te demachiezi, astfel de greșeli pot adăuga ani buni vârstei și aspectului tău fizic. Este momentul, așadar, să afli care sunt cele mai frecvente greșeli de beauty și să nu le mai faci! 

Greșeli de beauty pe care ar trebui să le eviți cu orice preț

Nu te demachiezi înainte de culcare

Indiferent cât ești de obosită, să te culci fără a-ți da jos machiajul ce îți încarcă fața, este greșit. Durează doar 10 minute să te demachiezi sau doar câteva clipe să îți speli fața cu apă și săpun. În ani, lipsa de grijă față de tenul tău se va vedea.

Citește și: Demachierea corectă, pas cu pas

Nu îți cureți pensulele de machiaj

Pensulele adună impurități. Cel puțin odată pe luna ar fi indicat să ți le speli cu produse speciale. În caz contrar, folosirea pensulelor murdare poate cauza inflamații, dar și coșuri.

Nu faci ordine în produsele de make-up

La fel ca și-n cazul alimentelor, și produsele de machiaj au termen de expirare și pot reprezenta adevărate pericole dacă sunt folosite în exces după termenul de pe ambalaj. Fardurile expirate pot provoca severe infecții oculare, iar fondul de ten mai mult ca sigur poate favoriza apariția coșurilor.

Îți storci coșurile, provocându-ți astfel răni

Da, știm cu toții, coșurile sunt enervante și nu au deloc un aspect plăcut, însă dacă dorești într-adevăr să scapi de ele, tratează-le. Mergi la un dermato, urmează cu sfințenie un tratament și ai grijă de tenul tău. Dacă vei umbla tot timpul la ele, șansele să introduci mai mulți microbi în piele și să te infectezi și mai tare, sunt înzecit mai mari.

Citește și: Coşurile, de ce nu e bine să le stoarcem?

Nu folosești protecție solară

Conform specialiștilor, razele UV nu atacă pielea doar în zilele însorite, ci și când e înnorat afară. Mai mult, folosind o cremă de protecție solară poți stopa și apariția ridurilor și a petelor și vei reuși astfel să îți menții și aspectul tânăr al pielii timp îndelungat.

Faci băi fierbinți

Băile mult prea fierbinți usucă și agasează pielea. Pentru un aspect îngrijit, dar și pentru o piele sănătoasă, folosește apa călâie pentru a-ți deschide porii, apoi clătește la final cu apă mai rece.

Citește și: Baile lungi si fierbinti afecteaza fertilitatea

Îți perii părul ud

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când ai ieșit de la duș este să îți perii părul când acesta este încă ud. Cel mai indicat este să aștepți să se usuce, natural de preferință, și apoi să îți descurci părul cu ajutorul unei perii speciale sau al unui pieptene cu dinți rari. Astfel, vei preveni ruperea, iar podoaba ta capilară se va bucura de vitalitate și de forță.

Surse: Tribune, Real Buzz, The Times

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân