5 motive pentru care părul tău se îngrasă

Cantitatea de sebum pe care părul tău o produce variază în funcție de tipul de păr, de obiceiurile tale de igienă și de alți factori ce țin de stilul de viață. Descoperă 5 motive pentru care părul tău se îngrașă mai repede decât ar fi cazul!
  • Publicat:
5 motive pentru care părul tău se îngrasă
5 motive pentru care părul tău se îngrașă Sursa foto: Pexels

Părul gras este o problemă destul de frecvent întâlnită în rândul femeilor. Părul se poate îngrășa chiar următoarea zi după ce a fost spălat, iar acest lucru poate fi frustrant pentru tine. Cu toate acestea, oricât de predispus ar fi la îngrășare, aceasta situație nu trebuie să rămână așa.

Descoperă ce greșeli de îngrijire, coafare și întreținere faci și află cum poți scăpa de acel șampon uscat care ți-a devenit cel mai bun prieten în ultima perioadă.

  1. Îți speli părul prea des

Poate părea surprinzător, dar șamponarea părului prea des poate face ca acesta să devină mai gras în mod natural. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că suprastimulezi glandele sebacee, ceea ce înseamnă că produci mai mult sbum decât este necesar.

Poți recurge însă la șamponarea părului o dată la două zile sau de două ori pe săptămână, în zilele în care acesta se simte încărcat cu sebum. Între aceste spălări, specialiștii recomandă să clătești părul fără șampon și să aplici doar balsam pe lungimea părului.

  1. Nu-ți speli părul corect

Șamponarea corecta a parului este mai importantă decât poți crede. În primul rând, ar trebui să implementezi tehnica de curățare prin dublă șamponare. Primul șampon ar trebui să se concentreze pe eliminarea depunerilor de pe scalp. Folosește-ți vârful degetelor și lucrează pe toată suprafața scalpul, apoi clătește cu puțină apă și adaugă cea de a doua cantitate de șampon. Această curățare ar trebui să facă mai multă spumă pentru a te asigura că firele de păr sunt curate de la rădăcină până la vârf. Clătește complet șamponul, aplică balsam de la jumătatea lungimii până la vârfuri și clătește totul.

  1. Îți speli părul cu apă mult prea fierbinte

Temperatura apei ar putea afecta, de asemenea, excesul de sebum sau lipsa acestuia de pe suprafața scalpului tău. Este important să nu folosești apă prea fierbinte atunci când îți speli părul, deoarece va îndepărta sebumul natural, iar secreția ulterioară va fi abundentă, lăsând părul gras.

În plus, clătirea cu apă rece poate adăuga și un plus de strălucire. Apa rece este benefică pentru păr, deoarece etanșează cuticula și blochează umiditatea din balsam, lăsându-ți părul foarte hidratat, fără încrețire și strălucitor.

  1. Exagerezi în aranjarea părului

Dacă ai părul gras în mod obișnuit, ar trebui să încerci să folosești mai puține produse de styling. Când folosești diferite produse pentru păr, cum ar fi gelul de păr, fixativul sau uleiurile de păr, acest lucru poate duce la acumularea produselor, care este principalul motiv pentru care părul tău devine gras mult mai repede. Folosește produse de coafat numai atunci când este necesar pentru a evita spălarea zilnică a păruui.

  1. Îți atingi părul în mod constant

Pielea ta produce sebum în mod natural, iar acest lucru se întâmplă și în la nivelul degetelor. Grăsimile naturale de pe degete se transferă rapid în păr, lăsându-l gras. După ce ai terminat cu procedura de spălare și de coafare a părului, încearcă cât de poți de mult să nu-l mai atingi.

Surse: bestlifeonline.com, healthline.com, mindbodygreen.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân