5 paşi pentru îngrijirea mâinilor pe timpul iernii

Mâinile sunt primele afectate de schimbările de sezon. Temperatura scăzută de afară şi aerul uscat din interior fac ca pielea să se usuce mai repede, şi intervine o senzaţie de disconfort.
  • Publicat:
5 paşi pentru îngrijirea mâinilor pe timpul iernii

Mâinile sunt primele afectate de schimbările de sezon. Temperatura scăzută de afară şi aerul uscat din interior fac ca pielea să se usuce mai repede, şi intervine o senzaţie de disconfort.

Această situaţie poate fi evitată, dacă respectăm câţiva paşi de îngrijire a mâinilor în sezonul rece. Diana Marandiuc, trainer Naturys România, ne sfătuieşte ce să facem pentru o piele moale, hidratată şi catifelată.

1. Spală-te corect pe mâini!

Mâinile trebuie spălate foarte frecvent. Din păcate, apa de chiuvetă este dură şi usucă pielea. Foloseşte apa călduţă, nicidecum fiebinte sau rece deoarece înăspreşte pielea foarte tare. Săpunul trebuie să fie unul de calitate şi să aibă un PH neutru. Atunci când speli vasele foloseşte mănuşi speciale pentru a te proteja de detergenţii agresivi.

2. Exfoliază-ţi mâinile cel mult o dată pe săptămână.

Pe timpul iernii nu este recomandat să exfoliem pielea de pe mâini foarte des. O dată pe săptămână este suficient. Pielea moartă îndepărtată prea des, lasă mâinile mai sensibile la frig şi deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat.  Ai grijă ca particulele abrazive din componenţa scrubului să nu fie foarte agresive.

3. Hidratează intens!

În sezonul rece este nevoie de o hidratare intensă a mâinilor. Recomandat este să purtăm cu noi în fiecare zi o cremă de mâini supernutrientă şi să o folosim ori de câte ori avem nevoie, în special după ce ne spălăm pe mâini, sau măcar dimineaţa şi seara. Alege o cremă ce conţine ingredinte active anti-îmbătrânire pentru a stimula regenerarea celulară.

4. Apelează la măştile pentru mâini.

Măcar o dată pe săptămână, după ce ai efectuat exfolierea mâinilor, aplică o mască nutritivă sau chiar ulei de măsline, care este un hidratant foarte bun, şi pune mâinile pentru 15-20 minute în mănusi speciale de bumbac, pentru un efect intensificat.

5. Poartă mănuşi!

Chiar dacă la 0 grade nu ţi se pare chiar foarte frig afară, mâinile resimt schimbarea de temperatură drastic. Mănuşile au rol de protecţie.Indicat este ca materialul din care sunt făcute să fie unul natural, care nu va permite frigului să pătrundă, dar care în acelaşi timp lasă pielea să respire.

Foto: 123fr.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc