3 probleme ale pielii care se pot rezolva perfect toamna

Se spune că totul are un preţ, iar bronzul nu face excepţie de la regulă. După o vară însorită, în care s-au bucurat de relaxare, multe persoane plătesc tribut răsfăţului, prin pete, riduri şi piele a cărei fermitate lasă de dorit.
  • Publicat:
3 probleme ale pielii care se pot rezolva perfect toamna

Se spune că totul are un preţ, iar bronzul nu face excepţie de la regulă. După o vară însorită, în care s-au bucurat de relaxare, multe persoane plătesc tribut răsfăţului, prin pete, riduri şi piele a cărei fermitate lasă de dorit.

Dacă oglinda vă arată în fiecare zi modificări cutanate deranjante, este momentul să apelaţi la specialişti de top şi lasere de ultimă generaţie. Iată ce soluţii propun medicii de la „Dr. Leventer Centre” pentru pete, riduri şi piele fără tonus.

1. Petele apărute după expunerea la soare

Chiar dacă au denumiri complicate – lentigine, melasmă sau keratoze – toate au acelaşi impact: sunt neplăcute la vedere şi de multe ori, trebuie estompate prin machiaj. Însă terapiile laser personalizate le pot elimina cu succes, dacă sunt aplicate de către dermatologi cu experienţă.

“Cel mai potrivit pentru reducerea lentiginelor este IPL cu funcţia de skin rejuvenation care reuşeşte să le decoloreze treptat, fără semne vizibile, prin şedinţe successive. Pentru melasmă, însă, cel mai potrivit tratament este laserul cu lumina fracţionată Fraxel. Lumina pătrunde în piele divizată, într-un mănunchi de raze extrem de fine, generând o reacţie de regenerare de ansamblu a pielii. Keratozele seboreice pot fi tratate prin simpla chiuretare şi apoi ajutate cu laserul Pulsed Dye să-şi reducă roşeaţa” recomandă medicul dermatolog Mihaela Leventer, coordonatoarea centrului “Dr. Leventer Centre”.

2. Ridurile fine

Deşi dau bătăi de cap mai ales femeilor mature, ridurile îşi pot face simţită prezenţa la prima tinereţe, după expunerea masivă la soare. Dacă injecţiile cu toxină botulinică şi cele cu acid hialuronic dau rezultate la persoanele tinere, ridurile accentuate şi pielea deteriorată de soare pot fi tratate cu ajutorul luminii. “Cel mai bun şi eficient tratament estetic este laserul CO2 ultrapulsat cu ajutorul căruia producem o rejuvenare profundă, structural, cu efect de îmbunătăţire pentru mulţi ani.

Deşi se discută depre multe alte proceduri, cele menţionate mai sus sunt cele mai eficiente şi mai verificate de o practică medicală îndelungată. Toate aceste proceduri pot fi realizate în Centrul Dr Leventer de întreaga echipă de medici”, afirmă doctorul Maria Dumitrescu, coordonatoarea departamentului de lasere medicale, în cadrul centrului.

3. Pierderea fermităţii pielii

Se ştie astăzi că, pe lângă riduri, razele ultraviolete au efecte neplăcute în profunzimea tegumentului. După o vară fierbinte, tonusul lasă mult de dorit, iar aspectul îmbătrânit este uşor de remarcat la o simplă privire în oglindă sau o vizionare a fotografiilor de după vacanţă. Şi în aceste situaţii, dermatologii propun terapiile realizate cu tehnologii de ultimă generaţie. “Pierderea fermităţii pielii dupa bronz este corectată cu CO2 Active FX sau laserul Fraxel combinat cu şedinţe de radiofrecvenţă. În felul acesta, se obţine o creştere a tonusului cutanat, cu reducerea laxităţii mai ales în zona obrajilor”, spune dermatologul de top Mihaela Leventer.

Atenţie, însă, la semnele periculoase de pe piele, aşa cum sunt keratozele actinice. Aceste pete roz, aspre la pipăit, sunt considerate precanceroase şi trebuie tratate cu maximum de atenţie. “Este necesară analiza bioptică şi abia apoi ales tratamentul potrivit. Dermatologul şi doar dermatologul diferenţiază cu acurateţe aceste leziuni şi tot el este avizat să le trateze. Deci nu vă lăsaţi pielea pe mâna specialiştilor mânuitori de laser, dar fără cunoştinte medicale adecvate, concluzionează Mihaela Leventer.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân