3 coafuri care cauzează alopecia de tracțiune. Nu-ți mai prinde părul AȘA!

Află că există anumite coafuri care pot afecta sănătatea părului și pot cauza alopecia de tracțiune. Descoperă care sunt acestea și evită-le!
  • Publicat:
3 coafuri care cauzează alopecia de tracțiune. Nu-ți mai prinde părul AȘA!
Foto: shutterstock

Când ești în vacanță încerci să adopți cele mai cool look-uri și să arăți cât mai bine. Machiajul să fie perfect, ținuta și, mai ales, coafura. Dar află că există anumite coafuri care pot afecta sănătatea părului și pot cauza alopecia de tracțiune.

Alopecia de tracțiune apare atunci când se pune o presiune persistentă asupra rădăcinii părului, iar în timp, se poate produce căderea părului în diferite zone ale scalpului. Iată ce coafuri să eviți pentru a nu te confrunta cu alopecia de tracțiune.

1. Cocurile sau cozile prinse la spate (inclusiv la bărbați)

Cocurile au devenit populare în anul 2022 datorită modelului Hailey Bieber, dar află că acest mod simplu de a-ți purta părul poate produce mai multe probleme. Și este valabil și în cazul bărbaților, care s-au lăsat inspirați de Harry Styles și Bradley Cooper.

2. Extensiile pentru păr pot produce alopecia de tracțiune

Deși extensiile pentru păr pot oferi lungime și volum, acestea pot cauza ruperea firului de păr și chiar pot favoriza apariția peticelor de chelie. Indiferent de tipul de extensie pentru care optezi, acestea tind să fie mai grele față de firul natural de păr. Dacă ai deja extensii pentru păr, asigură-te că îți sunt îndepărtate de un specialist pentru a nu risca să-ți rupi firele de păr.

3. Împletiturile

Similar cocurilor, împletiturile pot pune presiune asupra foliculilor de păr, ceea ce duce la subțierea părului, ruperea și deteriorarea lui. Această tensiune poate întrerupe ciclul natural de creștere, rezultând subțierea firului de păr și predispoziția la cădere. Dacă ai și extensii, cu atât mai rău! Tensiunea pusă asupra părului este de două ori mai mare și astfel apare riscul de apariție a alopeciei de tracțiune.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân